Ніжне вершкове морозиво можна приготувати за простим рецептом в домашніх умовах. Готові ласощі можна подавати як десерт, доповнивши сиропами за смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки жирні 150 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Цукор ванільний 1 ч. л.
Кроки
- Відокремлюємо білки від жовтків. Останні нам не знадобляться. Білки ж збиваємо з половиною звичайного цукру до утворення густої піни.
- В окремому посуді з’єднуємо жирні вершки з цукром, що залишився. Сюди ж додаємо і ванільний продукт. Також збиваємо до густоти.
- З’єднуємо обидві маси і акуратно перемішуємо їх лопаткою.
- Заготівлю переміщаємо в тарілку і ставимо в морозильник на 30 хвилин. Після перемішуємо її і знову ставимо на такий же час. Повторюємо перемішування і залишаємо десерт до повної заморозки.
Готове вершкове морозиво розкладаємо по порційних тарілках. Ласощі можна доповнити ягодами або шоколадною стружкою. Приємного апетиту!