На сніданок, на обід, а іноді і на вечерю можу приготувати цілу стопку рум’яних оладок. Повірте, зі столу вона зникне зі швидкістю звуку. Особливо якщо біля тарілки поставити варення або згущене молоко. Ніяких добавок не потрібно, коли я готую оладки з начинкою. Вони можуть бути навіть несолодкими.
Що мені подобається в цій страві, так це універсальність тесту. Приготувала основу, а з начинкою визначаєшся на ходу. Моя улюблена – паштет з курячої печінки. Гарячі оладки з начинкою пишні і пружинисті, а паштет всередині буквально тане на язиці. Спробуйте!
- Борошно пшеничне 1 стак.
- Вода ¼ стак.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Дріжджі ½ ч. л.
- Паштет печінковий 200 гр.
- Кефір ½ стак.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Олія соняшникова за смаком
- Насамперед готуємо тісто. У глибокій мисці змішайте яйце з цукром і сіллю. Перелийте до них кефір кімнатної температури і воду. Тепер пересипте до суміші сухі дріжджі.
- Змішайте інгредієнти віночком. Поступово підсипати в миску борошно. Замісити тісто. Накрийте його плівкою і залиште хвилин на 20. Тим часом наріжте паштет маленькими шматочками.
- На сковороді розігрійте трохи олії. Викладіть на нього по 1 ст. л. тіста. У центр кожного оладки поставте по шматочку паштету. Залийте паштет невеликою кількістю тіста.
Обсмажуйте оладки з начинкою з обох сторін до рум’яної на середньому вогні. Готові вироби перемістіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала жир. Подавайте блюдо до столу гарячим. Найкраще ласувати ним зі сметаною або вершковим соусом. Пружне тісто відмінно поєднується з ніжною начинкою. Смачного!