Якщо ви шукайте нестандартні рецепти варення з ревеню, зверніть увагу на цей рецепт. Незвичайне поєднання цієї рослини з солодким бананом робить смак підсумково] страви дуже незвичайним. Варення виходить не просто кисло-солодким, воно сильно нагадує тягучу карамель.
Готувати варення нескладно, але довго. Однак, як і в попередніх рецептах, велика частина всього процесу – пасивне настоювання майбутніх ласощів. Зверніть увагу, що шматочки ревеню і бананів досить великі, тому навіть при уварюванні вони залишаються. Якщо ви хочете більш однорідну структуру, то пюріруйте їх блендером, і у вас вийде відмінний джем.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревень 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Банан ½ кг.
Кроки
- Вимийте і обсушити ревінь. Видаліть за допомогою ножа тонку шкірку. Банани очистіть від шкірки.
- Ревінь наріжте шматочками середнього розміру. Потім покладіть його в каструлю і засипте цукром. Перемішайте. Залиште під кришкою на півгодини.
- Через 30 хвилин відправте каструлю на плиту. Як тільки вміст каструлі почне закипати, зніміть її з вогню і залиште під кришкою на 6-8 годин.
- Через 6-8 годин знову відправте каструлю на плиту, і як тільки майбутнє варення закипить, почекайте хвилину і зніміть з вогню.
- Очистіть банани і наріжте їх невеликими кільцями – товщина повинна бути приблизно півсантиметра.
- Банани відправте в каструлю до ревеню, перемішайте і залиште на 6 годин.
- Всю цю процедуру повторіть 2-3 рази. Коли будете варити варення в останній раз, після закипання не знімайте з вогню ще приблизно 5 хвилинок.
- Розлийте варення по заздалегідь підготовленим банкам, закрийте, укутайте рушником і залиште до повного охолодження.