Краще блюдо, яке можна приготувати з шийки свинини – це соковитий і підсмажений стейк. Але щоб блюдо вдалося, необхідно правильно вибрати м’ясо і дотримуватися технологію приготування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свиняча шия (стейк) 500 гр.
- Сіль велика за смаком
- Рослинна олія за смаком
- Розмарин сушений за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник 3 зуб.
Кроки
- Ідеальна товщина стейка – 2,5 сантиметра. Так він вийде підсмаженим зовні і залишиться соковитим всередині. М’ясо злегка відбийте молотком з обох сторін.
- У розігріту сковороду влийте рослинну олію, коли воно нагріється, викладіть м’ясо. Смажте стейки на сильному вогні 5 хвилин. Потім переверніть м’ясо і смажте ще 5 хвилин.
- Посипте м’ясо сіллю і спеціями.
- Зубчики часнику очистіть і дрібно наріжте, покладіть часник на м’ясо. Через 5 хвилин знову переверніть стейки, часник приберіть зі сковороди, щоб він не горів. Смажте ще 5 хвилин.
Стейк готовий, можна подавати страву до столу.