Бразилія славиться своїм pão de queijo – сирними рулетиками з м’якими жувальним центром.
Ці традиційні закуски та частування для сніданку родом зі штату Мінас-Херіас на південному сході Бразилії.
Пао де Кейхо готують з муки маніоки (муки тапіоки), подрібненого кореня рослини маніока. Як і багато інших бразильських продуктів, цей сирний хліб був приготований поневоленими африканцями, які спочатку вимочували і очищали корінь маніоки, перш ніж спекти хліб.
Пао де Кейхо чудово пахнуть, коли випікаються, і перетворюються на ідеально круглі кульки. Цей рецепт вимагає звичайного фермерського сиру , але якщо ви зможете знайти бразильський сир queijo minas на місцевому бразильському ринку, ваш pão de queijo буде ще більш автентичним. Інакше для цього рецепту підійде будь-який твердий свіжий сир із коров’ячого молока.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 125 мл.
- Масло вершкове 125 гр.
- Борошно тапіока 1 кг.
- Куряче яйце 4 шт.
- Твердий сир 200 гр.
- Зберіть інгредієнти.
- Змішайте молоко, сіль, олію та вершкове масло в каструлі і доведіть до кипіння. Як тільки закипить, знімаємо з вогню.
- Вмішайте борошно тапіоки в молочно-олійну суміш.
- Додайте яйця та сир, добре перемішайте.
- Дайте суміші охолонути протягом 15-30 хвилин, щоб із нею було легше поводитися. Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Руками, посипаними борошном (тапіочним борошном), сформуйте з тіста кульки розміром з м’яч для гольфу і покладіть їх на деко.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів протягом 20-25 хвилин, поки вони не піднімуться і не стануть золотистими. Вони будуть підніматися повільно і набухати переважно в останні 5 або 10 хвилин.
Подавати теплим.