Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею виходить дуже ніжним та приємним до смаку. Такий продукт можна просто намащувати на хліб або використати для створення яскравих святкових закусок. Для приготування курячого паштету з печінки використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Інгредієнти
- Куряча печінка ⅔ кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Масло вершкове 100 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Перець запашний горошком 5 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Порції 0,7 кг.
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.
- Ретельно промиваємо курячу печінку. Очищаємо субпродукт від плівки та жовчі. Можна відкинути на друшляк і потримати трохи під холодною водою для кращого очищення.
- Від лушпиння очищаємо ріпчасту цибулю, потім нарізаємо її тонкими півкільцями.
- Очищену морквину обробляють на великі кубики.
- Підготовлені овочі необхідно обсмажити.
- Відправляємо цибулю з морквою в сковороду, розігріту з олією.
- Овочі обсмажуємо до м’якості, періодично помішуючи лопаткою. Після цього викладаємо в зручний посуд.
- Далі у цій же сковороді потрібно обсмажити печінку.
- Шматочки підготовленої печінки відправляємо у сковороду. Додаємо половину вершкового масла, лавровий лист та горошини запашного перцю. Обсмажуємо, помішуючи, 25 хвилин.
- Перекладаємо обсмажений субпродукт до овочів. Забираємо горошини перцю та лавровий лист, оскільки вони потрібні були лише для аромату. Викладаємо в масу вершкове масло, що залишилося.
- Збиваємо продукти блендером і солимо в процесі до смаку. Необхідно одержати однорідну ніжну масу.
Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею готовий. Змащуйте його на хліб і подавайте до столу!