В даному рецепті вам пропонується додати в вівсяне печиво банани. Вони додадуть цій випічці м’якість, вологість і дуже ніжний присмак, що дуже подобається дітям. Для різноманітності смаку в тісто можна додати будь-які сухофрукти, корицю і мускат. Випічка і пісна, і дієтична.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вівсяні пластівці 2 ст.
- Банан 1 шт.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Пекарський порошок ½ ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Сухофрукти за смаком
- Кориця за смаком
Кроки
- Спочатку залийте киплячою водою сухофрукти. Для такого печива візьміть маленькі сушені плоди: родзинки, вишню або журавлину. Коли вони стануть м’якими, воду злийте, а їх відіжміть. Сухофрукти можна швидко розмочити в мікрохвильовці.
- З банана, бажано зрілого і солодкого, зніміть шкірку, покладіть його в мисочку і розімніть за допомогою вилки.
- До банану налийте 2 ст.л. соняшникової олії і розмішайте до однорідного стану. Можете додати по 1 ст.л. кунжуту або насіння льону.
- Потім до банану насипте потрібну кількість вівсяних пластівців. Пам’ятайте, що з дрібних пластівців печиво не буде сильно кришитися і добре збереже форму.
- Додайте до цього тіста пекарський порошок (розпушувач) і дрібку солі.
- Якщо у вас банан несолодкий, то додайте в тісто мед.
- Посипте тісто корицею або меленим мускатним горіхом.
- В останню чергу покладіть в тісто підготовлені сухофрукти.
- Всі ці інгредієнти добре перемішайте. Якщо тісто розсипається, то додайте ще шматочок банана.
- Деко для випічки застеліть спеціальним папером і змастіть його маслом.
- Мокрими руками сформуйте з тіста красиві круглі коржі і покладіть їх на деко.
- Випікайте печиво при 170° C протягом 25-30 хвилин.
Готове печиво остудіть, і подавайте до сніданку.