Це слово походить від “кип’ятити” або “вирувати”. Значить, бульйони –це продукт, отриманий людиною, після кип’ятіння різноманітних продуктів у воді. Відвар, тобто. бульйони ділять на овочеві, м’ясні та рибні.
Як приготувати бульйон
Овочеві готують з овочів і трав, зелені, коріння. Сюди йдуть морква, цибуля, часник, селера, букет гарні. Другі – на м’ясокістковій “базі”. Яловичина, свинина, баранина, птиця, дичина, кістки і м’ясо – все вариться на слабкому вогні до отримання наваристого, смачного і ароматного, «рідкого золота». Перший і другий можуть бути поєднані – вийде вишукано і багато. Третій вид готується з риби і обрізків, морепродуктів, панцирів молюсків і ракоподібних. Його можна уварити до густоти і сильного рибного запаху.
Бульйони бувають білими, жовтими і червоними. Білі – це рибні, курячі та овочеві. Другі – це ті, де коріння обсмажуються, а м’ясна частина використовується сирою. По-третє обсмажується кожен компонент, потім заливається водою і вариться-нудиться.
Їх використовують як легке рідке блюдо (додають відварене яйце, сухарики, готову локшину і зелень), як основа соусів (тут-то і потрібні наваристість і аромат, густота, прозорість). У домашній кулінарії це прекрасна рідина для перших страв. Суп на базі готового відвару економить час господині. Приготувавши його заздалегідь, у вільні години, господиня без поспіху отримає смачний супчик, борщ, щі і юшки.
60 хв4
Курячий бульйон з яйцем – це перша страва, що зігріває і ароматна, яка не тільки може позбавити вас від голоду, але і також полегшить симптоми застуди і наслідки...
1 год 40 хв1
М’ясний бульйон – це універсальний продукт, на основі якого готується величезна кількість смачних та ароматних страв. Для того щоб бульйон вийшов прозорим, важливо постійно знімати пінку, а для.
5 год 0 хв8
Бульйон з індички виходить дуже корисним, наваристим та ароматним. Такий продукт стане ідеальною основою для ваших яскравих супів або інших страв. Обов’язково спробуйте приготувати
6 год 40 хв20
Бульйон з яловичого язика – оригінальне кулінарне рішення, яке точно допоможе урізноманітнити домашнє меню. Готовий продукт вийде неймовірно наваристим та ароматним.
3 год 0 хв5
Бульйон з баранини – неймовірно наваристий та апетитний кулінарний продукт для вашого домашнього столу. Приготувати його своїми руками дуже легко. Для цього використовуйте перевірений
2 год 30 хв6
Свинячий бульйон у домашніх умовах виходить дуже апетитним, наваристим і ароматним. Такий продукт стане ідеальною основою для ваших яскравих супів або інших страв. Обов’
2 год 0 хв6
Бульйон на курячих бедрах – дуже смачний, ароматний і наваристий домашній продукт для вашого сімейного столу. Відварити такий апетитний бульйон своїми руками нескладно.
2 год 0 хв6
Бульйон на курячих ніжках виходить неймовірно ароматним, наваристим і апетитним. Приготувати його в домашніх умовах дуже легко. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт
3 год 0 хв6
Бульйон з яловичих кісток – це дуже наваристий, апетитний та ароматний домашній продукт. Його можна використовувати як основу обіднього супу або задіяти у приготуванні інших поживних страв.
1 год 30 хв6
Рибний бульйон – дуже смачний, наваристий та апетитний кулінарний продукт, який легко здійснити в домашніх умовах. Готовий бульйон підійде для приготування поживних супів, холодця або інших блюд для.
1 год 30 хв6
Як зварити бульйон з качки? Ми докладно описали кулінарний процес у покроковому рецепті. Готовий продукт вийде дуже апетитним, наваристим і ароматним, а також стане ідеальною основою для ваших.
1 год 30 хв5
Класичний бульйон на курячій грудці виходить дуже ароматним та апетитним. Приготувати його в домашніх умовах дуже легко. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої
60 хв4
Курячий бульйон – одне з найбільш популярний перших страв, які можна приготувати в домашніх умовах, при цьому він ситний, легкий і рекомендується навіть хворим. Розглянемо докладніше, як і.