Хоч авокадо і має досить високу калорійність, воно насичено корисними рослинними жирами, які дуже потрібні людському організму. Таким чином, якщо з’їдати хоча б половинку одного авокадо на сніданок – ви будете бадьорі і ситі дуже довгий час, а зайві калорії підуть в енергію!
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб житній 7 скибочок
- Авокадо 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Сир бринза (з овечого молока) 100 гр.
- Сметана 40% 1 ст. л.
- Оцет бальзамічний 1 ч. л.
- Базилік сушений 1 щіпка
- Майоран сушений 1 щіпка
- Чебрець сушений 1 щіпка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Паприка мелена 1 щіпка
- Мікро зелень за смаком
Кроки
- Скибочки хліба обсмажуємо на сухій сковороді (або на оливковій олії) з двох сторін, приблизно по 1-3 хвилини.
- Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку і очищаємо від шкірки. М’якоть перетираємо виделкою або перебиваємо занурювальним блендером до однорідності.
- Для того щоб з томатів зняти шкірку без труднощів – обдаємо їх крутим окропом на пару хвилин, після – занурюємо в холодну воду і шкірка злізе дуже легко.
- Помідори нарізаємо кубиками і відправляємо в розігріту сковороду разом з бальзамічним оцтом і всіма спеціями, які вказані в списку – ретельно перемішуємо.
- Готуємо томати на помірному вогні протягом 3-5 хвилин.
- Розсільний сир розминаємо за допомогою вилки.
- На рум’яний хліб викладаємо пасту з авокадо, соковиті томати і бринзу.
За бажанням прикрашаємо мікро-зеленню і подаємо апетитні бутерброди до столу.
Приємного апетиту!