ПХ лазанья в домашніх умовах – рецепт, який легко зможе втілити в життя кожен. Низькокалорійна страва виходить не менш апетитною, ніж оригінал. Лазання добре насичує та доставляє масу незабутніх емоцій та вражень. Ароматна соковита страва стане фаворитом для тих, хто береже фігуру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вірменський лаваш 100 гр.
- Курячий фарш 200 гр.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Морква 120 гр.
- Вершки 10% 200 мл.
- Твердий сир 100 гр.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Готуємо продукти. Промиваємо печериці і ріжемо скибочками. Очищаємо цибулю та моркву, ріжемо, як подобається. Використовуємо охолоджений фарш або дістаємо з морозилки і даємо розтанути. Дрібно натираємо на тертці сир. Розігріваємо духовку до 180 ° С.
- Розжаривши сковорідку, обсмажуємо гриби, доки випарується сік. Закидаємо овочеву нарізку. Готуємо 10 хвилин до м’якості. Приправляємо та добре перемішуємо. Знімаємо з вогню та перекладаємо у миску.
- Повертаємо сковороду на конфорку. Смажимо фарш до освітлення. Перекладаємо до нього овочі. Присмачуємо томатом і томимо, прикривши кришкою, кілька хвилин.
- Листи лаваша ріжемо на частини, що відповідають розміру форми. Кладемо лаваш, розподіляємо начинку. Присипаємо сиром. У такий спосіб збираємо лазанню. На завершення поливаємо вершками та посипаємо сиром. Запікаємо 40 хвилин у прогрітій духовці.
- Через деякий час дістаємо страву, використовуючи прихватки для безпеки. Нарізаємо лазанню порційно.
Сервіруємо страву, прикрасивши листком базиліка. Смачного!