Піта на сковороді

Піта користується широкою популярністю в кількох кухнях на Близькому Сході, Середньому Сході, на Балканах та Середземномор’ї.

Цей маленький круглий хліб був основним продуктом на Близькому Сході понад 4000 років тому. Спочатку піта служила людям як хліб, і посудом. Потім піта поширилася на весь Схід і до багатьох середземноморських країн. Зараз їдять піту і в Північній Африці, весь Левант, Аравійський півострів, а також Індія та Афганістан.

Піта для ізраїльтян – те саме, що багет для французів чи чіабатта для італійців.

Нижче ми наводимо традиційний рецепт піти, який легко приготувати в домашніх умовах. У цьому рецепті піта готується на сковороді.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • У глибоку миску налити теплу воду, додати цукор та дріжджі. Розмішати та залишити на 2-3 хвилини.
  • Потім просіяти в миску з дріжджами борошно, додати сіль та олію. Замісити щільне гладке тісто протягом 5 хвилин.
  • Накрити миску з тістом кухонним рушником і залишити в теплому місці приблизно на годину. Тісто має піднятися приблизно вдвічі.
  • Обім’яти тісто, потім знову накрити і залишити ще півгодини.
  • Отримане тісто розділити на 10-12 частин, з кожної частини сформувати кулю. Укрити кухонним рушником, щоб тісто не завітрювалось і залишити ще на 15-20 хвилин
  • Кожну кулю розкотити в тонкий корж діаметром близько 12-15 см.
  • Чавунну сковороду (або іншу товстостінну) поставити на середньо-сильний вогонь і розжарити.
  • На суху розпечену сковороду покласти розкатаний коржик і смажити близько 30 секунд, потім перевернути і смажити ще стільки ж з іншого боку. При цьому піта має надутися.
  • При необхідності можна ще раз обсмажити коржик з двох сторін, але загальний час приготування не повинен складати більше 2 хвилин.
  • Аналогічно обсмажити інші пити, складаючи готові чаркою на тарілку і накриваючи рушником, щоб не висохли.

Готові пити можна заморозити, склавши щільний пакет. Перед вживанням розігріти в мікрохвильовій печі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь