Піца Боскайола (Pizza Boscaiola) – традиційна страва італійської кухні. Піца Боскайола є піцою в неаполітанському стилі з начинкою з моцарелли, грибів та італійських ковбасок сальсичча. Іноді також додають томати. Піца Боскайол без томатів називається біла піца Боскайол. Ковбаски сальсичча – це домашні ковбаски зі свинини у натуральній оболонці. Для приготування піци Боскайола сальсичу кришать на дрібні шматочки, щоб м’ясо встигло приготуватися за час приготування піци.
Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт білої піци Боскайол. Зі зазначеної кількості інгредієнтів вийде одна піца діаметром близько 30 см. Ковбаски сальсичча можна замінити на інші сирі свинячі ковбаски в натуральній оболонці. Замість печериць можна використовувати білі гриби. А тут ми показували, як приготувати класичне тісто італійське для піци, яке відмінно підійде для піци Боскайола.
- Тісто для піци 300 гр.
- Сир Моцарелла 150 гр.
- Сальсичча 80-100 гр.
- Печериці свіжі 100 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Манна крупа для присипки
- Приблизно за 30-40 хвилин до випікання піци включити духовку на максимальну температуру, щоб вона добре розігрілася.
- Тісто для піци розтягнути руками до кола діаметром близько 30 см, залишаючи по краях невеликі борти. Сама основа при цьому має бути тонкою.
- Робочу поверхню присипати манкою та покласти зверху основу для піци.
- Моцареллу нарізати на невеликі кубики та рівномірно розкласти на основі для піци.
- Гриби нарізати на тонкі скибочки, посолити та поперчити до смаку, а потім викласти поверх сиру на основу для піци.
- Сальчиччу розфарбувати на маленькі шматочки та розкласти по піці.
- Отриману піцу перекласти на лист.
- Випікати піцу боскайол при температурі 250-280 ° С протягом приблизно 10 хвилин.
- Готову піцу боскайола нарізати на порційні шматки та подавати теплою.