Хачапурі – ароматне блюдо, яке найчастіше готують з сиром або м’ясом. Звичайно, найпростіше купити грузинські ласощі в магазині, проте вони точно не будуть таким же смачним, як домашні.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто листкове дріжджове 1 кг.
- Сир 550 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Масло вершкове 1 ст. л.
Кроки
- Для приготування начинки нам знадобиться шматочок сиру, який ми натираємо в будь-яку глибоку миску, на крупній тертці.
- Вершкове масло слід обережно розтопити на плиті, щоб воно стало теплим, а не гарячим.
- Вливаємо масло в миску з сиром і ретельно перемішуємо начинку. Вбиваємо яйце і знову перемішуємо начинку до однорідності.
- Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозильної камери і звільняємо від упаковки. Розкладаємо його на обробній дошці і розморожуємо. Розрізаємо тісто на кілька частин і розгортаємо.
- По центру частин тіста викладаємо начинку з сиру, яйця і масла. Защипуємо краї заготовок “конвертиком”.
- Маємо на деко спочатку аркуш паперу для випічки, а потім готові хачапурі. Розбиваємо ще одне яйце в окрему миску. Збиваємо його виделкою. За допомогою кулінарної кисті змащуємо кожну заготовку яєчною масою.
- Нагріваємо духовку до 200 градусів і ставимо всередину неї деко з хачапурі. Випікаємо вироби 20-25 хвилин.
Приємного апетиту!