Покроковий рецепт хачапурі з листкового тіста

рецепт хачапурі з листкового тіста

Хачапурі – ароматне блюдо, яке найчастіше готують з сиром або м’ясом. Звичайно, найпростіше купити грузинські ласощі в магазині, проте вони точно не будуть таким же смачним, як домашні.

Інгредієнти
Порції: +25
Кроки
2 год 30 хвДрук
  • Для приготування начинки нам знадобиться шматочок сиру, який ми натираємо в будь-яку глибоку миску, на крупній тертці.
  • Вершкове масло слід обережно розтопити на плиті, щоб воно стало теплим, а не гарячим.
  • Вливаємо масло в миску з сиром і ретельно перемішуємо начинку. Вбиваємо яйце і знову перемішуємо начинку до однорідності.
  • Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозильної камери і звільняємо від упаковки. Розкладаємо його на обробній дошці і розморожуємо. Розрізаємо тісто на кілька частин і розгортаємо.
  • По центру частин тіста викладаємо начинку з сиру, яйця і масла. Защипуємо краї заготовок “конвертиком”.
  • Маємо на деко спочатку аркуш паперу для випічки, а потім готові хачапурі. Розбиваємо ще одне яйце в окрему миску. Збиваємо його виделкою. За допомогою кулінарної кисті змащуємо кожну заготовку яєчною масою.
  • Нагріваємо духовку до 200 градусів і ставимо всередину неї деко з хачапурі. Випікаємо вироби 20-25 хвилин.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь