Чорна смородина та журавлина – поєднання ягід, які відомі своїми корисними властивостями у лікуванні простудних захворювань та підвищенні імунітету. Якщо заморозити достатню їх кількість, ви зможете пити вітамінний напій цілий рік.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 250 гр.
- Смородина чорна 250 гр.
- Цукор-пісок 3 ст.л.
- Вода 2 л.
Кроки
- Влийте необхідну кількість води у каструлю середнього розміру. Поставте ємність на плиту. Поки вода підігрівається, займіться ягодами. Переберіть їх, позбавте від сміття та зіпсованих екземплярів. Висипте в друшляк і добре промийте.
- Помістіть друшляк з ягодами поверх глибокої ємності, переробіть журавлину і смородину товкачем. Ягоди не викидайте. Перекладіть їх в окремий посуд.
- Додайте в підігріту воду журавлину та смородину. Перемішайте напій дерев’яною ложкою. Всипте цукор і знову перемішайте морс до розчинення сипучого інгредієнта. Доведіть морс до кипіння, варіть протягом хвилини, а потім вимкніть плиту.
- Дайте напою настоятись 10 хвилин під кришкою. Потім процідіть морс через дрібне сито або марлю в глечик або інший похідний посуд.
- Влийте в гарячий напій, раніше вичавлений сік і перемішайте морс до однорідності. Розлийте по склянках.
Приємного апетиту!