Заготовимо полуницю на зиму віз варіння, з додаванням цукру. Цікаво, що ягоди можна залишити з чашолистками – в такому вигляді вони виглядають дуже натурально, як з грядки. Зелень не впливає на підсумковий смак, полуниця виходить в міру солодкою та дуже ароматною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1 кг.
- Цукор-пісок 300 гр.
Кроки
- Готувати полуницю без варіння у власному соку із цукром на зиму легко! Полуницю перебираємо: відбираємо якісні ягоди, без дефектів та пошкоджень. Чашолистки не видаляємо. Підготовлені ягоди промиваємо у проточній воді, після чого розсипаємо їх на чистому сухому рушнику і даємо їм повністю обсохнути.
- Обсушену полуницю поміщаємо в чистий сухий таз, засипаємо цукровим піском, струшуємо для рівномірного розподілу цукру по ягодах і залишаємо в прохолодному місці на шість-сім годин.
- Після закінчення зазначеного часу полуниця виділить помітну кількість соку.
- Банки та кришки миємо з содою. Даємо тарі повністю обсохнути.
- У підготовлені банки розкладаємо полуницю з цукром до верху, ягоди укладаємо досить щільно.
- У тазі залишився сік, розливаємо його банками.
- Прикриваємо банки кришками.
- Тепер приступаємо до стерилізації. У широку каструлю або таз поміщаємо банки з полуницею і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона сягала рівня їх «плічок». Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Кип’ятимо десять хвилин. Потім дістаємо банки по одній і загвинчуємо кришками.
- Після стерилізації та закупорки перевертаємо банки вгору дном для перевірки герметичності та залишаємо остигати в такому положенні.
Охолоні банки з полуницею прибираємо в прохолодне місце на зберігання.