Повидло з яблук білий налив у домашніх умовах на зиму

Яблука літнього сорту «Білий налив» ідеально підходять для приготування повидла, адже вони мають рихлу текстуру і швидко розварюються до пюре, та й до того ж ці яблука досить солодкі, тому багато цукру в повидло не додається. Для повидла підійдуть і перестиглі плоди. Час варіння визначає густоту цього десерту, і це можна регулювати на власний розсуд.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Приступимо до готування повидла з яблук білий налив у домашніх умовах на зиму. Яблука добре промийте під проточною водою, зніміть шкірку, видаліть насіннєві коробочки і потім наріжте шматочками довільної форми та розмірів.
  • Нарізані яблука обов’язково зважте і помістіть у воду, щоб не потемніли. Потім перекладіть цю нарізку в каструлю для варіння варення.
  • До яблук налийте склянку чистої води та на великому вогні доведіть до кипіння. Каструлю прикрийте кришкою та тушкуйте яблука на маленькому вогні протягом 15–20 хвилин. За цей час “Білий налив” майже розвариться. На цьому етапі можете, на свій смак, додати до яблук корицю або цедру лимона.
  • Потім розварені яблука злегка остудіть і пюруйте занурювальним блендером або перетріть на сито.
  • В отримане яблучне пюре насипте розраховану кількість цукру, налийте лимонний сік і поваріть на невеликому вогні протягом 30 хвилин при періодичному помішуванні дерев’яною ложкою. Повидло має уваритись на 25%, а для більшої густоти можете поварити його довше.
  • Яблучне повидло при варінні має погану властивість – сильно “стріляє” гарячими краплями, тому прикрийте його спеціальною кришкою, щоб не обпектися. Готовність повидла можете перевірити, капнувши його на блюдечко.
  • Розлийте його гарячим у сухі стерильні баночки, герметично закупоріть і після остигання перенесіть у місце зберігання.

Повидло із яблук «Білий налив» готове. Воно має світлий золотистий колір і не розтікається.

Вдалих та смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь