Рецептів пісних десертів існує дуже багато. Страви прості в готуванні і при цьому вони дуже смачні. Всі запропоновані нижче варіанти супроводжуються фото, тому будь-яка господиня зможе порадувати домочадців дивовижними десертами.
Банановий рулет
Приготувати такий смачний пісний десерт, як банановий рулет, дуже просто. Рецепт з фото докладно розглядає особливості процесу, причому він займе зовсім небагато часу.
Інгредієнти:
- банан – 4 штуки;
- рослинна олія – 120 мілілітрів;
- сода – 1 / 3 чайної ложки;
- борошно – 1,5 склянки;
- повидло – 1,5 склянки;
- цукрова пудра – 40 грам.
Приготування:
- Духовку включити, щоб вона прогрілася до 250 градусів.
- Поки банани подрібнити блендером. Залити в отриману масу масло, додати соду і борошно. Ретельно і швидко замісити тісто.
- Застелити деко пергаментом і розподілити по ньому приготоване тісто. Вирівняти так, щоб шар був досить тонким.
- Відправити заготовку в духовку на 10 хвилин. Перевернути готовий корж і змастити повидлом.
- Загорнути гарячий пласт в рулет і за бажанням злегка змастити повидлом. Присипати цукровою пудрою.
Пісний морквяний торт
Пісний морквяний торт стане відмінним десертом, який доповнює будь-який стіл. Рецепт з фото дуже простий, а готову страву вийде дуже цікавим, незвичайним і смачним.
Інгредієнти:
- борошно – 150 грам;
- рослинна олія – 8 столових ложок;
- цукор – 1 склянка;
- фруктовий сік – 1 склянка;
- волоські горіхи – 150 грам;
- морква чищена – 150 грам;
- розпушувач – 1 чайна ложка;
- ванілін – 1 пакетик;
- сіль – 1 щіпка.
Приготування:
- Горіхи підсмажити в духовці.
- Цукор і масло перемішати в одній посуді до однорідної маси.
- Залити отриману суміш соком і знову перемішати.
- Моркву подрібнити за допомогою терки. Горіхи перемолоти блендером, але занадто не дрібнити. Разом з морквою внести їх в заготовку.
- Борошно, розпушувач, ваніль змішати. Внести в загальну суміш і перемішати.
- Відправити тісто у форму і випікати пиріг протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.
- Готовий бісквіт остудити і прикрасити за бажанням, наприклад, посипати цукровою пудрою.
Пісні рогалики з варенням
Страви, приготовлені в домашніх умовах, завжди виходять дуже смачними. Зробити по представленому рецептом з фото рогалики досить просто. Вони вийдуть ніжними і повітряними.
Інгредієнти:
- борошно – 500 + 50 грам;
- пресовані дріжджі – 50 грам;
- рослинна олія – 50 г + для змащування;
- цукор – 50 грам;
- вода – 250 мілілітрів;
- варення – 100 грам;
- цукрова пудра – 2 столових ложки.
Приготування:
- 100 мілілітрів води нагріти до гарячого стану. Розвести в цій рідині цукор і перемішати з залишками води.
- Ввести дріжджі і масло. Акуратно додати в отриману масу борошно, просіваючи її невеликими порціями.
- Приготувати тісто на рогалики. Поділити його на три частини.
- З кожного грудочки тіста зробити коло невеликої товщини. Кожен з них поділити на кілька трикутників.
- Широку частину кожного трикутника покрити варенням. Зробити з тіста рогалики.
- Застелити деко пергаментом і розкласти підготовлені рогалики. Дати постояти близько 25 хвилин.
- Поставити десерт в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати протягом півгодини.
- Дати рогаликам охолонути і посипати їх цукровою пудрою.
Пісні яблучні кекси
Пісні десерти дуже часто готують із яблук. Прості і смачні кекси з цим фруктом можна без проблем зробити за наведеним нижче рецептом з фото.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 210 грам;
- цукор – 140 грам;
- кориця – 1 чайна ложка;
- рослинна олія – 5 столових ложок;
- вода – 100 мл;
- розпушувач – 1 чайна ложка;
- яблуко – 300 грам.
Приготування:
- Яблука позбавити від серцевин і порізати будь-яким зручним чином. Можна також пропустити через тертку.
- Для тіста змішати спочатку сухі компоненти. Залити вказану кількість води й олії.
- Добре змішати всі компоненти і покласти нарізані яблука в тісто.
- Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто розлити по формах для кексів.
- Випікати кекси до золотистого кольору. Присипати цукровою пудрою і подати на стіл.
Пісне бананове печиво
Пісне печиво – простий і смачний десерт, який сподобається всій родині. Рецепт з фото детально розглядає всі аспекти приготування.
Інгредієнти:
- банан – 1 штука;
- цукор – 80 грам;
- мед – 1 столова ложка;
- сода – ¾ чайних ложки;
- лимонний сік – 2 столові ложки;
- рослинна олія – 100 мілілітрів;
- борошно – 260 грам.
Приготування:
- Банан помити і почистити. Покласти в підходящу миску і зім’яти виделкою так, щоб вийшло пюре.
- Внести в отриману масу мед з цукром і перемішати.
- Додати соду і залити лимонним соком. Знову все змішати до однорідності.
- В отриману суміш внести рослинну олію. Перемішати ще раз.
- Просіяти в заготовку борошно і приготувати тісто. Кількість борошна підбирати на підставі консистенції тіста. Готовий продукт повинен бути в міру густим, щоб з нього можна було зробити печиво.
- Застелити деко пергаментом і викласти на нього заготовки. Випікати при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
Пісне печиво з кунжутом
Ще один варіант пісного печива на десерт включає кунжут. Рецепт з фото простий і смачний, тому з ним впорається будь-яка господиня.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 300 грам;
- рослинна олія – 90 мілілітрів;
- вода – 100 мл;
- цукор – 120 грам;
- ванілін – щіпка;
- сіль – щіпка;
- лимонний сік – 1 чайна ложка;
- вода – ½ чайної ложки;
- кунжут – 30 грам.
Приготування:
- Просіяти в підходящу посуд борошно і додати туди цукор, ванілін, сіль і соду. Все гарненько перемішати.
- Сформувати в борошні поглиблення і влити туди масло, воду і сік лимона. Приготувати тісто, яке у результаті повинно вийти м’яким.
- Скатати з тіста кульки і занурити в кунжут. Відправити на деко, вистелений пергаментом. Випікати печиво в духовці, прогрітій до 180 градусів протягом 20 хвилин.
Пісний апельсиновий торт
Пісний торт з апельсином – страва проста і смачна. Рецепт з фото дозволить порадувати домочадців незвичайним десертом.
Інгредієнти:
- апельсиновий сік – 200 мілілітрів;
- апельсин – 1 штука;
- пшеничне борошно – 290 грам;
- рослинна олія – 100 мілілітрів;
- цукор – 200 грам;
- винний оцет – 40 мілілітрів;
- ванільна есенція – 1 чайна ложка;
- сода – 1,5 чайних ложки;
- сіль – щіпка;
- горіхи – за смаком.
- заварний крем.
Приготування:
- Борошно ретельно просіяти в підходящу ємність, додати солі.
- Апельсин промити, дати підсохнути. Зняти тонкий шар цедри і порізати соломкою. Повинно вийти 3 столові ложки цедри.
- Вилити в миску сік апельсина, додати цукор і перемішати до розчинення сипучого інгредієнта. Покласти цедру, ванільну есенцію, оцет і масло. Довести все до однорідності віночком або міксером.
- Об’єднати рідкі та сухі компоненти і збити на низькій швидкості.
- Розвести соду 3 столовими ложками соку і додати в тісто. Перемішувати дуже швидко.
- Змастити форму для випікання і присипати борошном. Вилити всередину тісто і відправити в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати протягом 40 хвилин. По закінченні готування дати десерту постояти хвилин 5.
- Вийняти торт з форми і почекати, поки він охолоне. Розрізати корж на 2 частини і змастити заварним кремом. Присипати подрібненими горіхами.
Пісний шоколадний торт
Пісний шоколадний торт виручить любителів солодкого. Десерт виходить дійсно смачним і ніжним, він практично нічим не відрізняється від того, який готують на яйцях.
Інгредієнти:
- борошно – 250 грам;
- какао – 25 грам;
- цукор – 200 грам;
- рослинна олія – 90 мілілітрів;
- розпушувач – 2,5 чайних ложки;
- ванільний цукор – 2 чайні ложки;
- вода – 300 мілілітрів.
Для начинки:
- кисло-солодкий джем – 150 грам.
Для глазурі:
- рослинна олія – 1 столова ложка;
- цукор – 2 столових ложки;
- какао – 3 столових ложки;
- вода – 40 мілілітрів.
Приготування:
- Для тіста спочатку потрібно з’єднати між собою сухі інгредієнти: борошно просіяти з какао і розпушувачем, ввести обидва види цукру і довести до однорідності.
- Влити в продукт воду, помішуючи. Видалити всі грудочки. Вийде гладке тісто.
- Внести в тісто олію. Довести знову до однорідності.
- Змастити маслом круглу форму. Вилити приготоване тісто. Відправити в духовку, прогріту до 180 градусів, випікати близько 40 хвилин.
- Як тільки бісквіт дійде до готовності, вийняти його з форми і дати охолонути.
- Розрізати бісквіт навпіл. Нижню частину покрити джемом.
- Зробити глазур. Змішати какао, масло і цукор. Ввести воду і закип’ятити, не забуваючи перемішувати вміст посуду. Проварити на невеликому вогні протягом 3 хвилин. Як тільки продукт буде готовий, дати йому трохи охолонути.
- Прикрити нижній корж верхнім і залити приготовленої глазур’ю. При бажанні посипати готовий торт подрібненими горіхами.
- Прибрати торт в холодильник на кілька годин, щоб він дійшов до кондиції.
Пісне вівсяне печиво
Пісне вівсяне печиво готується швидко і без проблем. До чаю воно підійде ідеально. Набір інгредієнтів простий і доступний.
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 200 грам;
- сухофрукти – 100 грам;
- горіхи – 50 грам;
- цукор – 1 столова ложка;
- вода – 100 мл;
- банан – 2 штуки.
Приготування:
- Всі інгредієнти скласти в одну ємність і замісити однорідне тісто. Прибрати на півгодини.
- Вистелити деко папером для випікання і трохи змастити маслом. З приготованого тіста зробити печиво.
- Відправити деко в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати протягом півгодини.
У приготуванні пісних десертів немає нічого складного. Вони доступні будь-якій господині, тому цілком можна порадувати своїх близьких смачними стравами.