Прості і смачні пісні десерти

Рецептів пісних десертів існує дуже багато. Страви прості в готуванні і при цьому вони дуже смачні. Всі запропоновані нижче варіанти супроводжуються фото, тому будь-яка господиня зможе порадувати домочадців дивовижними десертами.

Банановий рулет

Приготувати такий смачний пісний десерт, як банановий рулет, дуже просто. Рецепт з фото докладно розглядає особливості процесу, причому він займе зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • банан – 4 штуки;
  • рослинна олія – 120 мілілітрів;
  • сода – 1 / 3 чайної ложки;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • повидло – 1,5 склянки;
  • цукрова пудра – 40 грам.

Приготування:

  • Духовку включити, щоб вона прогрілася до 250 градусів.
  • Поки банани подрібнити блендером. Залити в отриману масу масло, додати соду і борошно. Ретельно і швидко замісити тісто.

  • Застелити деко пергаментом і розподілити по ньому приготоване тісто. Вирівняти так, щоб шар був досить тонким.

  • Відправити заготовку в духовку на 10 хвилин. Перевернути готовий корж і змастити повидлом.

  • Загорнути гарячий пласт в рулет і за бажанням злегка змастити повидлом. Присипати цукровою пудрою.

Пісний морквяний торт

Пісний морквяний торт стане відмінним десертом, який доповнює будь-який стіл. Рецепт з фото дуже простий, а готову страву вийде дуже цікавим, незвичайним і смачним.

Інгредієнти:

  • борошно – 150 грам;
  • рослинна олія – 8 столових ложок;
  • цукор – 1 склянка;
  • фруктовий сік – 1 склянка;
  • волоські горіхи – 150 грам;
  • морква чищена – 150 грам;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • сіль – 1 щіпка.

Приготування:

  • Горіхи підсмажити в духовці.

  • Цукор і масло перемішати в одній посуді до однорідної маси.

  • Залити отриману суміш соком і знову перемішати.
  • Моркву подрібнити за допомогою терки. Горіхи перемолоти блендером, але занадто не дрібнити. Разом з морквою внести їх в заготовку.

  • Борошно, розпушувач, ваніль змішати. Внести в загальну суміш і перемішати.

  • Відправити тісто у форму і випікати пиріг протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.

  • Готовий бісквіт остудити і прикрасити за бажанням, наприклад, посипати цукровою пудрою.

Пісні рогалики з варенням

Страви, приготовлені в домашніх умовах, завжди виходять дуже смачними. Зробити по представленому рецептом з фото рогалики досить просто. Вони вийдуть ніжними і повітряними.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 + 50 грам;
  • пресовані дріжджі – 50 грам;
  • рослинна олія – 50 г + для змащування;
  • цукор – 50 грам;
  • вода – 250 мілілітрів;
  • варення – 100 грам;
  • цукрова пудра – 2 столових ложки.

Приготування:

  • 100 мілілітрів води нагріти до гарячого стану. Розвести в цій рідині цукор і перемішати з залишками води.
  • Ввести дріжджі і масло. Акуратно додати в отриману масу борошно, просіваючи її невеликими порціями.

  • Приготувати тісто на рогалики. Поділити його на три частини.
  • З кожного грудочки тіста зробити коло невеликої товщини. Кожен з них поділити на кілька трикутників.

  • Широку частину кожного трикутника покрити варенням. Зробити з тіста рогалики.

  • Застелити деко пергаментом і розкласти підготовлені рогалики. Дати постояти близько 25 хвилин.

  • Поставити десерт в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати протягом півгодини.
  • Дати рогаликам охолонути і посипати їх цукровою пудрою.

Пісні яблучні кекси

Пісні десерти дуже часто готують із яблук. Прості і смачні кекси з цим фруктом можна без проблем зробити за наведеним нижче рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 210 грам;
  • цукор – 140 грам;
  • кориця – 1 чайна ложка;
  • рослинна олія – 5 столових ложок;
  • вода – 100 мл;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • яблуко – 300 грам.

Приготування:

  • Яблука позбавити від серцевин і порізати будь-яким зручним чином. Можна також пропустити через тертку.

  • Для тіста змішати спочатку сухі компоненти. Залити вказану кількість води й олії.

  • Добре змішати всі компоненти і покласти нарізані яблука в тісто.
  • Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто розлити по формах для кексів.

  • Випікати кекси до золотистого кольору. Присипати цукровою пудрою і подати на стіл.

Пісне бананове печиво

Пісне печиво – простий і смачний десерт, який сподобається всій родині. Рецепт з фото детально розглядає всі аспекти приготування.

Інгредієнти:

  • банан – 1 штука;
  • цукор – 80 грам;
  • мед – 1 столова ложка;
  • сода – ¾ чайних ложки;
  • лимонний сік – 2 столові ложки;
  • рослинна олія – 100 мілілітрів;
  • борошно – 260 грам.

Приготування:

  • Банан помити і почистити. Покласти в підходящу миску і зім’яти виделкою так, щоб вийшло пюре.

  • Внести в отриману масу мед з цукром і перемішати.
  • Додати соду і залити лимонним соком. Знову все змішати до однорідності.
  • В отриману суміш внести рослинну олію. Перемішати ще раз.

  • Просіяти в заготовку борошно і приготувати тісто. Кількість борошна підбирати на підставі консистенції тіста. Готовий продукт повинен бути в міру густим, щоб з нього можна було зробити печиво.

  • Застелити деко пергаментом і викласти на нього заготовки. Випікати при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.

Пісне печиво з кунжутом

Ще один варіант пісного печива на десерт включає кунжут. Рецепт з фото простий і смачний, тому з ним впорається будь-яка господиня.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 300 грам;
  • рослинна олія – 90 мілілітрів;
  • вода – 100 мл;
  • цукор – 120 грам;
  • ванілін – щіпка;
  • сіль – щіпка;
  • лимонний сік – 1 чайна ложка;
  • вода – ½ чайної ложки;
  • кунжут – 30 грам.

Приготування:

  • Просіяти в підходящу посуд борошно і додати туди цукор, ванілін, сіль і соду. Все гарненько перемішати.
  • Сформувати в борошні поглиблення і влити туди масло, воду і сік лимона. Приготувати тісто, яке у результаті повинно вийти м’яким.

  • Скатати з тіста кульки і занурити в кунжут. Відправити на деко, вистелений пергаментом. Випікати печиво в духовці, прогрітій до 180 градусів протягом 20 хвилин.

Пісний апельсиновий торт

Пісний торт з апельсином – страва проста і смачна. Рецепт з фото дозволить порадувати домочадців незвичайним десертом.

Інгредієнти:

  • апельсиновий сік – 200 мілілітрів;
  • апельсин – 1 штука;
  • пшеничне борошно – 290 грам;
  • рослинна олія – 100 мілілітрів;
  • цукор – 200 грам;
  • винний оцет – 40 мілілітрів;
  • ванільна есенція – 1 чайна ложка;
  • сода – 1,5 чайних ложки;
  • сіль – щіпка;
  • горіхи – за смаком.
  • заварний крем.

Приготування:

  • Борошно ретельно просіяти в підходящу ємність, додати солі.
  • Апельсин промити, дати підсохнути. Зняти тонкий шар цедри і порізати соломкою. Повинно вийти 3 столові ложки цедри.
  • Вилити в миску сік апельсина, додати цукор і перемішати до розчинення сипучого інгредієнта. Покласти цедру, ванільну есенцію, оцет і масло. Довести все до однорідності віночком або міксером.

  • Об’єднати рідкі та сухі компоненти і збити на низькій швидкості.
  • Розвести соду 3 столовими ложками соку і додати в тісто. Перемішувати дуже швидко.
  • Змастити форму для випікання і присипати борошном. Вилити всередину тісто і відправити в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати протягом 40 хвилин. По закінченні готування дати десерту постояти хвилин 5.
  • Вийняти торт з форми і почекати, поки він охолоне. Розрізати корж на 2 частини і змастити заварним кремом. Присипати подрібненими горіхами.

Пісний шоколадний торт

Пісний шоколадний торт виручить любителів солодкого. Десерт виходить дійсно смачним і ніжним, він практично нічим не відрізняється від того, який готують на яйцях.

Інгредієнти:

  • борошно – 250 грам;
  • какао – 25 грам;
  • цукор – 200 грам;
  • рослинна олія – 90 мілілітрів;
  • розпушувач – 2,5 чайних ложки;
  • ванільний цукор – 2 чайні ложки;
  • вода – 300 мілілітрів.

Для начинки:

  • кисло-солодкий джем – 150 грам.

Для глазурі:

  • рослинна олія – 1 столова ложка;
  • цукор – 2 столових ложки;
  • какао – 3 столових ложки;
  • вода – 40 мілілітрів.

Приготування:

  • Для тіста спочатку потрібно з’єднати між собою сухі інгредієнти: борошно просіяти з какао і розпушувачем, ввести обидва види цукру і довести до однорідності.

  • Влити в продукт воду, помішуючи. Видалити всі грудочки. Вийде гладке тісто.
  • Внести в тісто олію. Довести знову до однорідності.
  • Змастити маслом круглу форму. Вилити приготоване тісто. Відправити в духовку, прогріту до 180 градусів, випікати близько 40 хвилин.

  • Як тільки бісквіт дійде до готовності, вийняти його з форми і дати охолонути.

  • Розрізати бісквіт навпіл. Нижню частину покрити джемом.
  • Зробити глазур. Змішати какао, масло і цукор. Ввести воду і закип’ятити, не забуваючи перемішувати вміст посуду. Проварити на невеликому вогні протягом 3 хвилин. Як тільки продукт буде готовий, дати йому трохи охолонути.

  • Прикрити нижній корж верхнім і залити приготовленої глазур’ю. При бажанні посипати готовий торт подрібненими горіхами.
  • Прибрати торт в холодильник на кілька годин, щоб він дійшов до кондиції.

Пісне вівсяне печиво

Пісне вівсяне печиво готується швидко і без проблем. До чаю воно підійде ідеально. Набір інгредієнтів простий і доступний.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 200 грам;
  • сухофрукти – 100 грам;
  • горіхи – 50 грам;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • вода – 100 мл;
  • банан – 2 штуки.

Приготування:

  1. Всі інгредієнти скласти в одну ємність і замісити однорідне тісто. Прибрати на півгодини.
  2. Вистелити деко папером для випікання і трохи змастити маслом. З приготованого тіста зробити печиво.
  3. Відправити деко в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати протягом півгодини.

У приготуванні пісних десертів немає нічого складного. Вони доступні будь-якій господині, тому цілком можна порадувати своїх близьких смачними стравами.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь