Салат з курячої печінки і апельсина відноситься до страв палео-дієти як різновиди здорового харчування. Подають такий салат в теплому вигляді як легке і смачне блюдо для вечері. Курячу печінку для салату обсмажуємо і доповнюємо блюдо печеною цибулею, апельсином і зеленню. Ваше блюдо може конкурувати з вишукуваннями з ресторану.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 4 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Апельсин 1 шт.
- Сир твердий з цвіллю 10 гр.
- Мед квітковий ½ ч. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Зелень 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Очищену половину цибулини розрізаємо на поздовжні шматочки, залишивши частину основи, щоб цибуля не розпалася. Потім обсмажуємо її на сковороді гриль на середньому вогні до появи смужок, характерних для гриля.
- Зелень (кріп, петрушку) промиваємо холодною водою, струшуємо зайву рідину і руками поділяємо на невеликі гілочки і листя. Її кладемо в окрему чашу.
- Апельсин промиваємо, знімаємо шкірку і над чашею, щоб апельсиновий сік потрапив на зелень, поділяємо його на часточки і відокремлюємо м’якоть від щільних перегородок. Потім в чашу кладемо мед і посипаємо все дрібкою солі і чорного перцю. Наливаємо до салату ложку оливкової олії і акуратно перемішуємо.
- Курячу печінку, заздалегідь очищену, промиту і обсушену серветкою, нарізаємо декількома шматочками і посипаємо їх сіллю і перцем.
- Потім шматочки печінки швидко обсмажуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки з усіх боків.
- Зелень з апельсином розкладаємо по порційних салатниця.
- Поверх них розкладаємо пір’я печеної цибулі.
- Потім розкладаємо на салатниці обсмажену печінку.
- Твердий сир з цвіллю кришимо руками і цієї крихтою посипаємо салат.
- Потім салат рівномірно поливаємо соком, що залишився від апельсина і зелені з чаші.
Салат з курячої печінки з апельсином готовий. Його відразу подаємо до столу.