Нарізані кабачки засипаються цукром і залишаються мінімум на пару годин. Далі туди додається сік апельсина або лимона разом з шкіркою і все вариться протягом 5 хвилин в 3-4 підходи. Потім кабачки в’яляться в сушарці при + 500 С і розкладаються по скляних банках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Лимон або апельсин 2 шт.
Кроки
- Кабачок ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і очищаємо від шкірки.
- Далі розрізаємо його уздовж або кільцями і вичищаємо насіння.
- Нарізаємо кабачок шматочками по 2-3 см завдовжки, так як під час приготування вони сильно зменшаться.
- Перекладаємо все в каструлю, засипаємо цукровим піском і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на 2 години, щоб кабачок виділив сік.
- Через необхідний час додаємо до кабачків сік лимона або апельсина, разом з шкіркою, нарізаною шматочками в розрахунку 1 цитрус на кілограм кабачків. Можна також додати вишневий сік або курагу, щоб цукати придбали зовсім інший смак.
- Відправляємо все на маленький вогонь і варимо протягом 5 хвилин. Акуратно перемішуємо пару раз, щоб кожен шматочок був покритий сиропом. Потім знімаємо каструлю з вогню і даємо вмісту повністю охолонути. Проробляємо цей крок ще 2-3 рази, поки кабачок не стане прозорим, а сироп майже випарується.
- Перекладаємо майже готові цукати на сушарку і в’ялимо їх при +50 С, поки вони не перестануть липнути до рук.
- При бажанні посипаємо ласощі цукровою пудрою і перекладаємо в скляну тару для зберігання.
Подаємо цукати до столу разом з гарячим чаєм. Приємного апетиту!