Ніжний та пишний бісквіт для торта в духовці за описаними нижче рецептами готується дуже просто.
Пишний бісквіт
Кому не подобаються ніжні бісквіти для торта? Неможливо знайти таких людей. Ось перший спосіб приготування пишною і простий основи, запеченої в духовці. Рецепт досить легкий, але при цьому коржі володіють неповторним і надзвичайним ароматом і апетитним виглядом.
Інгредієнти:
- яйця – 6 шт.;
- цукор – 200 г;
- борошно – 200 г;
- розпушувач – 1,5 ч. л.
Приготування:
- Розбиваємо яйця в невелику ємність, збиваємо міксером на невеликій швидкості.
- Додаємо цукрову пудру або цукор, продовжуємо збивати компоненти, збільшивши швидкість до максимуму.
- Борошно розмішуємо з розпушувачем. Порціями вводимо в яєчну масу, змішуючи лопаткою.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо бісквітне тісто.
- Відправляємо випікатися в духовку на 40-60 хвилин при 180 °С.
- Дістаємо бісквіт, прикрашаємо або промазуємо кремом.
Класичний бісквіт
Це класичний бісквіт використовується не тільки для приготування торта, але і інших десертів. Коржі виходять пишними, а головне, що для їх приготування беруться прості продукти.
Запікається основа в духовці з досить легким рецептом.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.;
- борошно – 100;
- цукор – 150 г;
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
- Поділяємо білки і жовтки.
- Жовточну частину перекладаємо в зручну ємність, додаємо частину звичайного цукру ванільного. Ретельно розтираємо компоненти, маса повинна збільшитися в обсязі і придбати світлий відтінок. Для збивання можна використовувати вилку або віночок.
- Поміщаємо білки в чисту миску. Починаємо збивати міксером на середній швидкості до пишної піни. Не зупиняючись, всипаємо цукор і збиваємо, поки маса не буде виливатися з ємності.
- Третю частину білкової суміші відправляємо до жовтків. Перемішуємо зверху вниз, використовуючи силіконову лопаточку.
- Просіваємо кілька разів борошно. Всипаємо її залишилася в жовткову масу. Ретельно розмішуємо.
- Тепер сюди ж кладемо білкову суміш. Знову перемішуємо.
- Форму змащуємо маслом, застеляємо пергаментним папером. Перекладаємо тісто в форму і розрівнюємо поверхню.
- Відправляємо випікатися бісквіт в духовку на 30-35 хвилин при 180 °С. Потім витягуємо з ємності, викладаємо на решітку, остуджуємо і використовуємо за призначенням.
Рецепт простого бісквіта для торта
Пропонуємо дивно смачний бісквіт для торта. Він виходить не тільки пишний, але ще і просто готується, а точніше, запікається в духовці. Рецепт покроково розписаний.
Інгредієнти:
- курячі яйця – 3 шт.;
- цукор – 0,5 склянки;
- борошно вищого сорту – 0,5 ст. + 2 ст. л.;
- ванілін – ¼ ч. л.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сіль – 1 щіпка.
Приготування:
- До яєць всипаємо цукор, ванілін, сіль. Збиваємо компоненти, використовуючи міксер, до отримання пишної маси світлого відтінку. Потім невеликими порціями додаємо борошно, яку заздалегідь просіваємо, і розпушувач, ретельно розмішуємо силіконовою лопаткою.
- Тестова суміш повинна вийти трохи густіше, ніж на млинці.
- Роз’ємну форму застеляємо пергаментним папером, виливаємо тісто, розрівнюємо.
- Відправляємо корж випікатися в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
Залишаємо основу у формі на 5-7 хвилин, а потім акуратно, використовуючи ніж, підрізаючи боки, витягаємо випічку. Остуджуємо, виклавши на решітку. Даємо настоятися бісквіту і готуємо десерт.
Бісквіт і секрет його приготування
Цей бісквіт для торта підкорить серця всіх хазяєчок. Він дуже пишний, смачний, ароматний і простий у приготуванні. Запікати корж ми будемо в духовці, і використовувати не дорогі продукти. Рецепт досить легкий, так що можна прямо зараз приступати до випічки.
Інгредієнти:
- курячі яйця – 4 шт.;
- цукор – 150 г;
- пшеничне борошно – 150 г;
- розпушувач – 1 ч. л.
Приготування:
- Беремо чашу великого розміру, розбиваємо в неї яйця, всипаємо цукор, ставимо на водяну баню.
- Починаємо збивати суміш, використовуючи віночок до однорідності. Як тільки цукор розчиниться, знімаємо з плити.
- Тепер збиваємо міксером 8-10 хвилин на високій швидкості.
- Всипаємо борошно, яку заздалегідь просіваємо, розпушувач, ретельно розмішуємо зверху вниз.
- Пересипаємо тісто в змащену маслом форму, відправляємо випікатися в духовку на 20-15 хвилин при 200 °С.
Остуджуємо бісквіт прямо в духовці, тільки обов’язково в відключеній, а потім розрізаємо і використовуємо, як завгодно.
Класичний рецепт пишного бісквіта
Ось ще один цікавий і простий рецепт класичного пишного бісквіта, який ідеально підійде для різних тортів. Повірте, ви будете в захваті від результату.
Інгредієнти:
- яйця – 6 шт.;
- цукор – 200 г;
- борошно 160 г;
- ванільний цукор – 10-12 г (1 пакетик);
- вершкове масло – 5-10 р.
Приготування:
- Поділяємо білки і жовтки, кладемо в чисті ємності і починаємо збивати, стежимо, щоб в білковій масі не виявилося ні крапельки жовтка.
- Не припиняючи працювати міксером, всипаємо частина цукру, збільшуємо швидкість обертів, повинні вийти стійкі піки.
- У ємність з жовтками всипаємо залишився звичайний і ванільний цукор. Спочатку розтираємо до однорідної консистенції виделкою або ложкою. А потім працюємо віночком або міксером для збільшення суміші в обсязі та придбання світлого відтінку.
- В жовткову масу кладемо 1/3 частина білків, акуратно змішуємо. Сюди ж всипаємо просіяне борошно, знову перемішуємо до однорідності.
- Тепер додаємо білки, що залишилися, розмішуємо повинно вийти пишне тісто.
- Дістаємо роз’ємну форму, застеляємо пергаментним папером, змащуємо маслом. Виливаємо тісто.
- Ставимо випікатися бісквіт в духовку на 30-40 хвилин при 180 °С.
- Потім акуратно прибираємо роз’ємний борт з остиглого коржа, продовжуємо готувати торт.
Якщо бажаєте здивувати і порадувати домочадців, обов’язково спробуйте приготувати бісквіт для торта, який виходить дуже пишним, смачним і ароматним. Для такої основи не потрібні дорогі продукти, знадобляться дешеві і прості. В результаті запечені коржі в духовці подарують всім тільки задоволення під час чаювання. Обов’язково візьміть рецепти на замітку.