Пишний і простий бісквіт для торта

Бісквіт для торта
Час приготування: 45 хв

Ніжний та пишний бісквіт для торта в духовці за описаними нижче рецептами готується дуже просто.

Пишний бісквіт

Кому не подобаються ніжні бісквіти для торта? Неможливо знайти таких людей. Ось перший спосіб приготування пишною і простий основи, запеченої в духовці. Рецепт досить легкий, але при цьому коржі володіють неповторним і надзвичайним ароматом і апетитним виглядом.

Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач – 1,5 ч. л.

Приготування:

  • Розбиваємо яйця в невелику ємність, збиваємо міксером на невеликій швидкості.

  • Додаємо цукрову пудру або цукор, продовжуємо збивати компоненти, збільшивши швидкість до максимуму.
  • Борошно розмішуємо з розпушувачем. Порціями вводимо в яєчну масу, змішуючи лопаткою.

  • Форму застеляємо пергаментом і виливаємо бісквітне тісто.

  • Відправляємо випікатися в духовку на 40-60 хвилин при 180 °С.

  • Дістаємо бісквіт, прикрашаємо або промазуємо кремом.

Класичний бісквіт

Це класичний бісквіт використовується не тільки для приготування торта, але і інших десертів. Коржі виходять пишними, а головне, що для їх приготування беруться прості продукти.

Запікається основа в духовці з досить легким рецептом.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • борошно – 100;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Приготування:

  • Поділяємо білки і жовтки.
  • Жовточну частину перекладаємо в зручну ємність, додаємо частину звичайного цукру ванільного. Ретельно розтираємо компоненти, маса повинна збільшитися в обсязі і придбати світлий відтінок. Для збивання можна використовувати вилку або віночок.

  • Поміщаємо білки в чисту миску. Починаємо збивати міксером на середній швидкості до пишної піни. Не зупиняючись, всипаємо цукор і збиваємо, поки маса не буде виливатися з ємності.

  • Третю частину білкової суміші відправляємо до жовтків. Перемішуємо зверху вниз, використовуючи силіконову лопаточку.

  • Просіваємо кілька разів борошно. Всипаємо її залишилася в жовткову масу. Ретельно розмішуємо.

  • Тепер сюди ж кладемо білкову суміш. Знову перемішуємо.

  • Форму змащуємо маслом, застеляємо пергаментним папером. Перекладаємо тісто в форму і розрівнюємо поверхню.

  • Відправляємо випікатися бісквіт в духовку на 30-35 хвилин при 180 °С. Потім витягуємо з ємності, викладаємо на решітку, остуджуємо і використовуємо за призначенням.

Рецепт простого бісквіта для торта

Пропонуємо дивно смачний бісквіт для торта. Він виходить не тільки пишний, але ще і просто готується, а точніше, запікається в духовці. Рецепт покроково розписаний.

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 3 шт.;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • борошно вищого сорту – 0,5 ст. + 2 ст. л.;
  • ванілін – ¼ ч. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 щіпка.

Приготування:

  • До яєць всипаємо цукор, ванілін, сіль. Збиваємо компоненти, використовуючи міксер, до отримання пишної маси світлого відтінку. Потім невеликими порціями додаємо борошно, яку заздалегідь просіваємо, і розпушувач, ретельно розмішуємо силіконовою лопаткою.

  • Тестова суміш повинна вийти трохи густіше, ніж на млинці.

  • Роз’ємну форму застеляємо пергаментним папером, виливаємо тісто, розрівнюємо.

  • Відправляємо корж випікатися в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.

Залишаємо основу у формі на 5-7 хвилин, а потім акуратно, використовуючи ніж, підрізаючи боки, витягаємо випічку. Остуджуємо, виклавши на решітку. Даємо настоятися бісквіту і готуємо десерт.

Бісквіт і секрет його приготування

Цей бісквіт для торта підкорить серця всіх хазяєчок. Він дуже пишний, смачний, ароматний і простий у приготуванні. Запікати корж ми будемо в духовці, і використовувати не дорогі продукти. Рецепт досить легкий, так що можна прямо зараз приступати до випічки.

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 4 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • пшеничне борошно – 150 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Приготування:

  • Беремо чашу великого розміру, розбиваємо в неї яйця, всипаємо цукор, ставимо на водяну баню.
  • Починаємо збивати суміш, використовуючи віночок до однорідності. Як тільки цукор розчиниться, знімаємо з плити.

  • Тепер збиваємо міксером 8-10 хвилин на високій швидкості.

  • Всипаємо борошно, яку заздалегідь просіваємо, розпушувач, ретельно розмішуємо зверху вниз.

  • Пересипаємо тісто в змащену маслом форму, відправляємо випікатися в духовку на 20-15 хвилин при 200 °С.

Остуджуємо бісквіт прямо в духовці, тільки обов’язково в відключеній, а потім розрізаємо і використовуємо, як завгодно.

Класичний рецепт пишного бісквіта

Ось ще один цікавий і простий рецепт класичного пишного бісквіта, який ідеально підійде для різних тортів. Повірте, ви будете в захваті від результату.

Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • борошно 160 г;
  • ванільний цукор – 10-12 г (1 пакетик);
  • вершкове масло – 5-10 р.

Приготування:

  • Поділяємо білки і жовтки, кладемо в чисті ємності і починаємо збивати, стежимо, щоб в білковій масі не виявилося ні крапельки жовтка.
  • Не припиняючи працювати міксером, всипаємо частина цукру, збільшуємо швидкість обертів, повинні вийти стійкі піки.

  • У ємність з жовтками всипаємо залишився звичайний і ванільний цукор. Спочатку розтираємо до однорідної консистенції виделкою або ложкою. А потім працюємо віночком або міксером для збільшення суміші в обсязі та придбання світлого відтінку.

  • В жовткову масу кладемо 1/3 частина білків, акуратно змішуємо. Сюди ж всипаємо просіяне борошно, знову перемішуємо до однорідності.
  • Тепер додаємо білки, що залишилися, розмішуємо повинно вийти пишне тісто.

  • Дістаємо роз’ємну форму, застеляємо пергаментним папером, змащуємо маслом. Виливаємо тісто.

  • Ставимо випікатися бісквіт в духовку на 30-40 хвилин при 180 °С.
  • Потім акуратно прибираємо роз’ємний борт з остиглого коржа, продовжуємо готувати торт.

Якщо бажаєте здивувати і порадувати домочадців, обов’язково спробуйте приготувати бісквіт для торта, який виходить дуже пишним, смачним і ароматним. Для такої основи не потрібні дорогі продукти, знадобляться дешеві і прості. В результаті запечені коржі в духовці подарують всім тільки задоволення під час чаювання. Обов’язково візьміть рецепти на замітку.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь