Як приготувати простий бісквіт для торта в каструлі на плиті

бісквіт для торта в каструлі на плиті

Ще один чудовий варіант приготування бісквіта, якщо у вас немає духовки і навіть мультиварки. Бісквіт відмінно піднімається, виходить легким і повітряним і навіть трохи більш вологим, ніж в духовці.

Каструлю візьміть з товстими стінками. Коли будете викладати тісто, залишайте запас. Справа в тому, що воно повинно збільшитися вдвічі, і важливо, щоб тісто не «втекло». Дуже важливо готувати на самому мінімальному вогні.

Інгредієнти
Кроки
1 год 35 хвДрук
  • Розділіть білки з жовтками. До жовтків додайте половину цукру і збийте міксером. Маса повинна побіліти і стати відносно густою.
  • В іншій чаші з’єднайте білки з цукром, що залишився і ванільним цукром і збийте до збільшення маси втричі і появи стійких піків.
  • До жовткової маси додайте половину білкової маси і акуратно вимішуйте лопаткою від низу до верху.
  • Потім в кілька заходів введіть борошно, просіяне двічі. Акуратно вимісіть його в яєчну масу.
  • Перекладіть тісто до решти білків і продовжите вимішувати від низу до верху. Діяти потрібно акуратно, але впевнено, щоб маса не осіла.
  • Каструлю, в якій будете готувати бісквіт, встеліть пергаментом.
  • Викладіть в нього тісто, накрийте кришкою, закрийте мокрим рушником в 2 шари і відправте на плиту, включивши мінімальний вогонь. Готуйте годину.
  • Готовність бісквіта перевіряйте паличкою з дерева. Якщо він готовий, вимкніть вогонь і відкрийте кришку.
  • Через 5 хвилиночок витягніть його з каструлі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь