Кожен, хто хоч раз побував у ресторані, знає, що у ньому можна поїсти вишукані страви з ідеальною подачею. Коли подруга з іншої країни приїхала до мене в гості, я повела її до одного з моїх улюблених ресторанчиків.
Що вразило мене найбільше, то це десерт. Сирці були ну просто дивовижними! Вирішила приготувати вдома такі ж ресторанні сирники. Подруга поділилася безпрограшною технологією, яку використовують у таких закладах. Поспішаю поділитися з вами секретами, які я дізналася.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 11% 300 гр.
- Жовтки 1 шт.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Манна крупа 1.5 ст. л.
- Крохмаль картопляний 1 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
Кроки
- Всі інгредієнти ретельно змішуємо до однорідної маси і ставимо в холодильник на одну годину.
- А тепер найцікавіше – як ліпити сирники. Для цього дістаньте з холодильника однорідну сирну масу і замісіть руками еластичне тісто.
- З отриманого тіста за допомогою борошна скачайте ковбаску діаметром 5-10 см. Розріжте її на 6 рівних частин. В результаті вийде шість маленьких циліндрів.
- Тепер їм потрібно надати ідеальної форми. Для цього використовуємо келих або склянку. Перевертаємо його вгору дном і накриваємо один сирний циліндр. Починаємо водити склянкою по столу за годинниковою стрілкою. Виходить так, ніби сирник потрапляє до центрифуги. Стикаючись зі стінками келиха, він набуває потрібної форми. Таку дію повторюємо з усіма шістьма частинами.
- Розігріваємо сковороду з рослинним або топленим маслом. Викладаємо на неї сирники. Просмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки (приблизно 1,5-2 хв).
- Ставимо сирники прямо в сковорідці в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.
- Викладаємо на блюдо. Поливаємо сиропом або посипаємо цукровою пудрою.
Цей рецепт сирників досить простий. З його допомогою ви можете приготувати найніжніший десерт на сніданок. Спробувавши такі творці, ваші рідні відчують себе ніби в ресторані.