Рецепт домашнього Марципана

Марципан вже давно пов’язують з Німеччиною та Італією зокрема, але його коріння знаходиться на Сході. Ще в 850 році перський лікар на ім’я Rhazes хвалив цілющі властивості мигдалю та цукрової пасти.

У Європу ж ця насолода прийшла разом із хрестоносцями, що повернулися. У ті часи тільки царі і дуже багаті люди могли скуштувати подібні делікатеси, але вже до 19 століття, коли цукор витягувався з цукрових буряків, його виробництво значно здешевило і марципан отримав широку доступність.

Марципан ідеальний для виготовлення різних фігурок, фруктів або декору до кондитерських виробів.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
15 хвДрук
  • Додайте мигдальне борошно та цукрову пудру в кухонний комбайн.
  • Додайте рожеву воду та екстракт мигдалю. Добре перемішати
  • Додати яєчний білок. Добре перемішати
  • Якщо маса дуже волога і недостатньо густа, додайте трохи цукрової пудри та меленого мигдалю. Майте на увазі, що після охолодження Марципан стане твердішим.
  • Перекласти на робочу поверхню і трохи вимісити, щоб упевнитись, що всі інгредієнти повністю об’єднані.
  • Загорнути у харчову плівку. У холодильнику можна зберігати близько тижня.

Перед використанням у готуванні доставити з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь