Дуже смачний і ароматний компот з жовтої черешні та малини. Солодкі ягоди відмінно гармонують одна з одною, а червона малина дає ще й приємний рожевий колір напою. Такий компот холодною зимою занурить вас в спекотний літній день і наситить вітамінами.
Розраховуйте кількість ягід з розрахунку, що вони повинні заповнити третину баночки. Цукор – 200 грам на 1 літр води. Малина – дуже ніжна ягода. Якщо ви зібрали її на своєму городі і впевнені, що нічим не обробляли, можете її не мити. Якщо ягода покупна або є якісь сумніви, акуратно промийте в каструлі або тазику з прохолодною водою.
Інгредієнти
Порції: –+
Кроки
- Черешню промийте водою. Видаліть сміття і живці, переберіть.
- Малину переберіть. Непривабливі ягідки потрібно викинути. В ідеалі акуратно витягти з ягід плодоніжки разом з підставою. Промийте, якщо є необхідність.
- Наповніть банки на 1/3 ягодами. Вниз кладіть черешню, зверху – малину.
- Скип’ятити воду. І потім цією водою залийте банки по саме горлечко. Накрийте кришкою і дайте постояти хвилин 10-15.
- Злийте воду назад в каструлю за допомогою спеціальної кришки з дірочками.
- Додайте в каструлю цукор, розмішайте і відправте на сильний вогонь.
- Коли сиропчик почне кипіти, проваріть його ще пару хвилинок.
- Залийте цим сиропом ягоди вдруге і закатати кришками.
Укутайте, перевернувши вгору денцем. Дочекайтеся, щоб напій охолов.