- Мариновані печериці за 4 хвилини
- Мариновані шампіньйони з цибулею
- Простий рецепт маринування печериць на зиму
- Мариновані печериці з цибулею та морквою
- Мариновані печериці з винним оцтом
- Мариновані печериці з болгарським перцем
- Печериці, мариновані за 5 хвилин
- Мариновані печериці з лимонною кислотою
- Мариновані печериці з кропом
- Рецепт маринування для новачків
Мариновані печериці – відмінна заготівля на зиму. У приготуванні цих грибів у домашніх умовах немає нічого складного. Розглянемо кілька хороших рецептів.
Мариновані печериці за 4 хвилини
Рецепт маринованих печериць швидкого приготування значно економить час господині. Зробити їх в домашніх умовах можна на зиму, а можна з’їсти відразу.
Інгредієнти:
- печериці свіжі – 1 кілограм;
- сіль – 2 чайні ложки;
- цукор – 2 чайні ложки;
- лавровий лист – 3 штуки;
- часник – 6 зубчиків;
- духмяний перець в горошку – 10 штук;
- оцет (9 %) – 4 столові ложки;
- рослинна олія – 10 столових ложок;
- вода – 10 столових ложок.
Приготування:
- Ретельно вимити гриби. Якщо вони великі, то розрізати на половинки. Укласти в каструлю.
- Зайнятися маринадом. Перемішати в одній посуді інгредієнти для нього.
- Залити приготовленою сумішшю печериці і поставити на плиту. Доливати рідину не треба, так як гриби виділяють сік.
- Як тільки вміст каструлі дійде до кипіння, зменшити вогонь. Проварити заготовку на невеликому вогні протягом 4 хвилин.
- Прибрати з вогню, перекласти в стерильну тару, почекати остигання.
Мариновані шампіньйони з цибулею
Мариновані печериці, заготовлені на зиму в домашніх умовах за наведеним нижче рецептом з фото, виходять неймовірними приємними на смак і хрусткими. Краще для готування брати гриби невеликого розміру.
Інгредієнти:
- печериці – 1 кілограм;
- холодна вода – 500 мілілітрів;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор – 1 столова ложка;
- оцет (9 %) – 5 столових ложок;
- рослинна олія – 7 столових ложок;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- часник – 8 зубчиків;
- лавровий лист – 3 штуки;
- горошини чорного перцю – 10 штук;
- гвоздика – 2 штуки.
Приготування:
- Печериці для початку відправити в каструлю і залити водою. Почекати закипання і тушкувати 5 хвилин.
- Злити рідину і дозволити заготівлі охолонути.
- Зробити рідина для маринування. У холодну воду викласти всі інгредієнти за списком. При бажанні, додати інші спеції.
- Засипати в посуд гриби і відправити на плиту. Варити протягом 10 хвилин від початку кипіння.
- В баночки покласти гриби і залити приготовленою рідиною. Закатати кришками, перевернути і почекати остигання. Зберігати рекомендується в холоді.
Простий рецепт маринування печериць на зиму
Приготувати мариновані печериці в домашніх умовах на зиму швидко і смачно допоможе цей рецепт, який не представляє складнощів. З ним впорається навіть починаюча господиня.
Інгредієнти:
- печериці – 1,5 кілограма;
- вода – 2 літри;
- оцет (9 %) – 200 мл;
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 2 столові ложки;
- горошини чорного перцю – 5 штук;
- лавровий лист – 3 штуки.
Приготування:
- Гриби добре промити під краном і почистити від усього зайвого. Для маринування бажано брати дрібні екземпляри.
- Зробити маринад. Вилити в каструлю вказану кількість води, закип’ятити. Відразу після цього внести спеції. Як тільки рідина знову скипить, залити в неї оцет.
- У киплячий маринад висипати печериці. Знову довести до кипіння, після чого зменшити вогонь до самого маленького і готувати так протягом години.
- Після закінчення зазначеного часу печериці змінять колір на жовтий і дадуть сік. Почекати їх охолодження. При бажанні вже зараз заготовку можна їсти.
- Щоб зберегти продукт, його треба розкласти по стерильним ємкостям і закатати.
Мариновані печериці з цибулею та морквою
Способи швидкого приготування маринованих печериць на зиму в домашніх умовах користуються великою популярністю. Їх зберігають в банках, щоб в будь-який зручний момент можна було порадувати себе смачною закускою.
Інгредієнти:
- печериці – 800 грам;
- морква – 1 штука;
- ріпчаста цибуля – 2 штуки;
- оцет (6 %) – 2 столові ложки;
- вода – 1 склянка;
- сіль і цукор – по 1 столовій ложці;
- запашний перець – 6 штук;
- лавровий лист – 6 штук.
Приготування:
- Гриби добре вимити і почистити. Великі екземпляри порізати.
- Моркву з цибулею вимити і почистити. Порізати півкільцями.
- Відправити печериці в каструлю і залити зазначеною кількістю води. Довести до кипіння. Додати цукор зі спеціями, овочеву нарізку. Проварити протягом 10 хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу додати в заготовку оцет і готувати ще 5 хвилин. Готовий продукт розкласти по стерилізованим банкам і закатати. Почекати охолодження і прибрати в холодне і темне місце.
Мариновані печериці з винним оцтом
Іноді господиням здається, що приготування маринованих печериць на зиму в домашніх умовах дуже складно. Насправді зробити такі консерви можна швидко і смачно по простому рецептом.
Інгредієнти:
- печериці – 1 кілограм;
- вода – 1 літр;
- винний оцет білий 6 % – 150 мілілітрів;
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 2 чайні ложки;
- перець горошком – 15 штук;
- гвоздика – 5 штук;
- лавровий лист – 5 штук;
- часник – 5 зубчиків.
Приготування:
- Гриби очистити від усього зайвого і ретельно промити. Покласти їх у відповідну посудину, залити водою і відварити близько 5 хвилин після закипання. Після закінчення цього часу злити рідину.
- Зробити маринад з усіх інгредієнтів за списком. Почекати, поки він закипить.
- Відправити в маринад печериці і дати їм поваритися приблизно 10 хвилин. Залишити рідини до моменту охолодження.
- Розкласти по підготовленим банкам, додати в кожну очищений часник, залити маринадом і закатати. Зберігати в холодильнику. Пробувати можна через тиждень.
Мариновані печериці з болгарським перцем
Мариновані печериці в банках на зиму виходять дуже смачними, якщо додати в заготовку болгарський перець. Зробити такі гриби в домашніх умовах нескладно.
Інгредієнти:
- печериці – 1 кілограм;
- вода – 1 літр;
- сіль – 1 столова ложка.
На маринад:
- гірчиця і коріандр в зернах – за смаком;
- перець в горошку – 10 штук;
- лавровий лист – за смаком;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- болгарський перець – 1 штука;
- оцет – 100 грам;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор – 1 столова ложка;
- вода – 1 літр.
Приготування:
- Обережно гриби очистити від усього зайвого і ретельно їх промити. Дуже важливо не пошкодити шкірку печериць.
- Залити в каструлю відповідного розміру літр води, додати столову ложку солі і закип’ятити рідина. Кинути туди гриби і тушкувати 10 хвилин.
- Печериці відкинути на друшляк, щоб стекла вся вода.
- Перець промити і порізати кубиками середнього розміру.
- У відповідну посудину вилити літр води, покласти туди болгарський перець, лавровий лист, гірчицю, коріандр, спеції за смаком, сіль і цукор.
- Цибулю подрібнити, покласти в невелику миску і залити оцтом.
- Закип’ятити маринад. Відразу після цього кинути в посудину гриби і почекати приблизно 4 хвилини.
- Ввести в продукт оцет і цибулю. Перемішати дуже ретельно і дочекатися, поки маринад охолоне.
- Перекласти печериці в стерильні банки і закрити кришками. Зберігати в холоді.
Печериці, мариновані за 5 хвилин
Такі мариновані гриби виходять апетитними, хрусткими і красивими. Готування не представляє складнощів і не забирає багато часу.
Інгредієнти:
- печериці – 1 кілограм;
- оцтова есенція (70 %) – ½ чайної ложки;
- лавровий лист – 2 штуки;
- запашний перець горошком – 6 штук;
- насіння кропу – ½ чайної ложки;
- насіння гірчиці – ½ чайної ложки;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор – 1 столова ложка;
- вода – 500 мілілітрів.
Приготування:
- Гриби добре промити і очистити від усього зайвого. Обсушити за допомогою паперового рушника.
- Зробити маринад. Для цього залити в каструлю води і ввести всі інгредієнти за списком, включаючи цукор і сіль. Відправити на плиту і почекати, поки закипить.
- Відправити в киплячу воду гриби і дати поваритися приблизно 5 хвилин з того моменту, як вони закиплять.
- Покласти в заготівлю насіння гірчиці. Трохи перемішати.
- Залити гриби оцет, знову все добре перемішати і проварити протягом 3 хвилин.
- Викласти печериці в стерильний посуд і залити гарячою рідиною. Закатати кришками.
- Коли охолоне, поставити гриби у прохолодне місце. При подачі заправити цибулею та олією.
Мариновані печериці з лимонною кислотою
Швидко і смачно приготувати мариновані печериці на зиму в домашніх умовах можна і без оцту, а з лимонною кислотою. Заготівля вийде такий же хрусткою і неймовірно апетитною.
Інгредієнти:
- печериці – 500 грам;
- лимонна кислота – ½ чайної ложки;
- часник – 1 зубчик;
- вода – 250 мілілітрів;
- сіль – ½ столової ложки;
- цукор – ½ столової ложки;
- рослинна олія – 5 столових ложок;
- гвоздика – 1 штука;
- запашний перець – 2 штуки;
- чорний перець – 5 штук;
- лавровий лист – 1 штука;
- оцет – 40 мл;
- насіння гірчиці і кропу – 1 чайна ложка.
Приготування:
- Печериці ретельно промити і почистити від усього зайвого. Покласти в тарілку.
- Взяти посудину відповідного розміру і залити в нього воду. Ввести лимонну кислоту і змішати, поки кристали не розчиняться. Викласти туди підготовлені печериці.
- Зварити гриби з лимонною кислотою. Це дозволить їм не потемніти. На все це знадобиться близько 5 хвилин. Після готування дістати печериці шумівкою.
- Зайнятися маринадом. Перелити в каструлю воду, покласти цукор і сіль. Ретельно перемішати, викласти продукти, що залишилися.
- Висипати в посуд гриби відварити протягом 10 хвилин.
- Печериці в гарячому вигляді відправити в стерильні банки і залити розсолом. Закатати.
Перевернути банки і прибрати в темне і холодне місце. При подачі нічим закуску не заправляти.
Мариновані печериці з кропом
Якщо звичні грибні заготовки вже набридли, то можна спробувати варіант приготування з кропом. Вийде пікантна і смачна закуска.
Інгредієнти:
- печериці – 1 кілограм;
- вода – 600 мл;
- часник – 3 зубчики;
- кріп – 6 гілочок;
- оцет – 4,5 столових ложки;
- цукор – 3 чайні ложки;
- сіль – 3 чайні ложки;
- горошини перцю – за смаком.
Приготування:
- Бажано брати для консервації гриби невеликих розмірів, їх зручніше є і заготовляти. Великі екземпляри доведеться розрізати.
- Для маринаду вилити в каструлю вказану кількість води. Додати сіль і цукор, горошини перцю. При бажанні покласти лавровий лист. Відправити посуд на плиту і проварити протягом декількох хвилин. Оцет поки не вливати.
- Гриби промити, відправити в окрему каструлю і відварити протягом 5 хвилин. По готовності, воду злити.
- Банки простерилізувати будь-яким зручним способом. Краще всього використовувати посуд ємністю 500 мілілітрів. На дно кожної покласти по 2 гілки кропу і по зубчику часнику.
- Печериці відправити у киплячий маринад. Тушкувати близько 5 хвилин.
- Розкласти готові гриби в гарячому вигляді по банкам. Відразу ж залити маринадом. У кожну банку додати по 1,5 столових ложки оцту.
- Закатати банки, обгорнути теплою тканиною і прибрати на 24 години, щоб вони дійшли. Зберігати в темному і холодному місці.
Рецепт маринування для новачків
Цей спосіб приготування ідеальний для тих, хто раніше ніколи не мав справи з консервацією. Набір продуктів простий і доступний.
Інгредієнти:
- печериці – 5 кілограмів;
- рослинна олія – 600 мілілітрів;
- оцет столовий – 2,5 склянки;
- чорний мелений перець – 4 чайних ложки;
- лавровий лист – 6 штук;
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Гриби очистити і добре вимити. Дати їм обсохнути.
- У каструлю відповідного розміру вилити вказану кількість рослинної олії і закип’ятити. Кинути туди печериці і готувати протягом 10 хвилин.
- Викласти гриби в банки, попередньо їх простерилізований. Залити олією, де їх варили, посолити і поперчити, залити оцтом. Покласти лавровий лист.
- Відправити банки в каструлю з водою і варити протягом години з моменту закипання.
- Потім банки вийняти і додати прожарену рослинну олію, формуючи шар в 2 сантиметри. Закрити кришкою і відправити в холод.
В готуванні маринованих печериць на зиму немає абсолютно нічого складного. Впорається навіть починаюча господиня!