Рецепт омлету Пуляр на сковороді

Час приготування: 30 хв

Смачний омлет у вишуканій подачі можна приготувати на сковороді за французьким рецептом мадам Пуляр, а також ознайомитися з деякими порадами приготування страви для правильного харчування (пх) з фото покроково.

Пишний омлет з ніжним білковим суфле

Знаменитий і популярний омлет Пуляр можна легко приготувати у себе на кухні по простому покроковому рецепту на сковороді.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • молоко – 1 ст. л;
  • масло рослинне – 1 ч. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків, розкладаємо по різних ємностях.

  • Жовтки з’єднайте з молоком і сіллю, розмішуємо виделкою або вінчиком в єдину масу (збивати не треба).

  • Білки також злегка присолюємо за смаком і збиваємо міксером на високій швидкості обертів до утворення пишної пружної маси.

  • Розігріваємо сковорідку, змастити невеликою кількістю масла, виливаємо підготовлені жовтки, рівномірно заповнюючи всю поверхню.

  • Вогонь відразу зменшуємо до слабкого, через хвилину викладаємо лопаткою або великою ложкою пласти білків, домагаючись отримання рівномірного шару.

  • Омлет обов’язково закриваємо кришкою і готуємо, не збільшуючи нагрівання, 7-10 хвилин.
  • Перевіривши вручну готовність білків (щільна пружна маса не повинна бути липкою), перекладаємо страву на тарілку.
  • Розрізаємо омлет навпіл, кладемо одну половину на іншу, білком до білка.

Подаємо гарячий омлет до столу. При бажанні його можна полити соусом, або посипати сиром.

Повітряний омлет Пуляр з сиром

Технологія приготування класичного омлету Пуляр дозволяє вносити деякі корективи, домагаючись отримання ідеального омлету на сковороді.

Інгредієнти:

яйця – 4 шт.;

  • сир – 100 г;
  • олія для обсмажування;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Відокремлені від яєчних білків жовтки розмішуємо з сіллю, залишаємо в готовності.
  • Досить тривалий збиваємо білки міксером, не забувши внести сіль. Білкова повітряна маса повинна бути щільною, що зберігає форму.

  • Підготувавши жовтки і білки, приступаємо до самого процесу приготування вишуканого омлету. Виливаємо жовтки на розігріту сковорідку.

  • Коли жовткова маса рівномірно покриє всю поверхню, прогріваємо її на середньому вогні хвилину і розкладаємо зверху білки готовими блоками поверх, набираючи щільну масу лопаткою.

  • Розрівнявши поверхню, закриваємо кришкою, готуємо начинку.
  • Сир натираємо на крупній тертці, відкриваємо омлет і посипаємо його зверху. Знову закриваємо кришкою, продовжуємо готувати ще 5-7 хвилин.

  • Перекладаємо омлет з розплавленим сиром на тарілку, розрізаємо навпіл і складаємо разом, з’єднуючи шари з начинкою.

Гарячий омлет подаємо до столу, при бажанні посипаємо подрібненою зеленню.

Омлет Пуляр зі смачною начинкою пряною

По простому рецептом з покроковими фото можна швидко приготувати дуже смачний і ефектний омлет Пуляр на сковороді.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • перець болгарський – ½ шт;
  • часник – 2 зубчики;
  • сир твердий – 30 г;
  • олія для обсмажування;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Готуємо всі компоненти омлету, потім збираємо його на розігрітій сковороді з олією. Розділивши яйця на складові, розмішуємо з сіллю і перцем жовтки.

  • Перець нарізаємо дуже дрібно, при бажанні його трохи прогріваємо на сковороді, щоб трохи обм’як (але можна використовувати і в сирому вигляді.

  • Перець змішуємо з невеликими кубиками сиру, а також з розчавленим часником. Начинку солимо, перчимо, ще раз все грунтовно перемішавши, залишаємо в готовності.
  • Завершальним підготовчі кроки буде збивання яєчних білків з дрібкою солі в пишну, повітряну, але щільну масу.
  • Виливаємо на сковорідку жовтки, розподіляємо їх рівномірно, зверху викладаємо білки, акуратно, але не особливо стараючись при вирівнюванні шару.

  • Закривши сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь до слабкого і даємо білків трохи зміцніти. Потім викладаємо приготовлену начинку, рівномірно посипаючи її зверху.

  • Знову закриваємо сковороду і готуємо 10 хвилин.

Повітряний омлет перекладаємо на тарілку, розрізаємо навпіл (або просто згортаємо, якщо діаметр дозволяє), укладаємо, з’єднуючи начинки.

Фантастичний омлет з сирним сиром і зеленню

Дуже швидко можна приготувати смачний оригінальний омлет Пуляр на сковороді з сирним сиром і зеленню.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • сир сирний – 50 г;
  • молоко або вершки – 2 ст. л.;
  • борошно – 1 ч. л. з гіркою;
  • зелень – невеликий пучок;
  • часник сушений – 1 ч. л.;
  • перець мелений – щіпка;
  • олія для обсмажування;
  • сіль.

Приготування:

  • В приготовлену ємність розбиваємо одне ціле яйце і додаємо два жовтки. Присмачую яєчну масу приправами і солимо.

  • Молоко змішати з борошном і додаємо до жовткової основи омлету, збиваємо півхвилини.

  • Два залишених білка збиваємо в густу щільну масу, додавши дрібку солі.

  • Розігрів сковороду з маслом, виливаємо на неї масу основи для омлету, домагаємося отримання рівномірного шару. Пропікаєм омлет з одного боку і перевертаємо на інший, зменшуємо вогонь.

  • На пишний омлет викладаємо білкову повітряну масу, також рівномірним шаром, намагаючись не придавлювати і не перемішувати. Закриваємо сковороду кришкою, готуємо 7-8 хвилин, перевіряємо готовність, переконавшись, що білок не липне до рук.

  • Поки омлет доходить до потрібної кондиції, сирний сир змішуємо з подрібненою зеленню, додавши часник сушений.

  • Половину готового омлету, викладеного на тарілку, змащуємо начинкою, розрізаємо навпіл, закриваємо, з’єднавши половинки шару білкового суфле.

Омлет Пуляр в рулеті

Подати французький омлет Пуляр, приготований за простим рецептом з покроковими фото, можна у вигляді м’якого і ніжного рулету з білковим суфле.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 2 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Омлет Пуляр в подачі рулетом готується виключно з одного яйця, щоб вийшов не надто високим. Тобто кожне з зазначених у рецепті яєць готуємо окремо, отримуємо два омлету Пуляр в подачі рулетом.
  2. Відокремлений жовток розмішуємо з молоком і сіллю, виливаємо на сковорідку.
  3. Білок збиваємо до пишноти, виливаємо зверху жовткового шару, закриваємо кришкою.
  4. Через 3-4 хвилини омлет згортаємо рулетом, викладаємо на тарілку.
  5. Точно так само готуємо другий омлет, подаємо в гарячому вигляді з овочевою нарізкою.

Освоєння приготування дуже смачного і ніжного французького омлету Пуляр не являє собою ніякої складності. Однак для кожної господині цей навик стане великою підмогою, виручить навіть з нагоди приходу нежданих гостей.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь