Рецепти пісних млинців з начинкою у Великий піст 2020 року

Перед Великим постом 2020 року варто розібратися зі стравами, які можна ставити на стіл. Включити в меню точно необхідно пісні млинці з начинкою, рецепти яких будуть розглянуті нижче.

Пісні млинці з начинкою десертній

У Великий піст у 2020 році можна подати пісні млинці з десертною начинкою. За рецептом треба буде використовувати такі компоненти, як курага, чорнослив, волоські горіхи і буряк. Вийде дуже смачно.

Інгредієнти:

  • борошно – 1,5 склянки;
  • вода – 2 склянки;
  • рослинна олія – 50 грам;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – за смаком;
  • сода – ½ чайної ложки;
  • курага – 100 грам;
  • чорнослив – 100 грам;
  • волоські горіхи – 70 грам;
  • буряк – 1 штука;
  • мед – 2 столові ложки.

Приготування:

  • Спочатку зробити млинці. Для цього змішати цукор з водою і сіллю, довести до однорідності. Потім засипати борошно і добре все перемішати, прибираючи грудочки.

  • Коли тісто буде однорідним, залити в нього масло. Знову ретельно змішати.
  • Вилити масу на сковорідку, змащену рослинною олією і підсмажити з обох сторін.

  • Буряк зварити до готовності, а чорнослив з курагою залити окропом. Подрібнити волоські горіхи.

  • Відправити інгредієнти для начинки в блендер і довести до однорідної маси. Промазати сумішшю млинці.

Зробити з млинчиків рулети, обернути харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини.

Пісні млинці з начинкою з кабачків

Приготувати пісні млинці з начинкою у Великий піст 2020 року можна і за рецептом з кабачками. Нічого складного немає, тому впорається будь-яка господиня.

Для рисового відвару:

  • рис – ½ склянки;
  • вода – 800 мл.

Для начинки:

  • оливкова олія – 1 столова ложка;
  • часник – 1 зубчик;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • кабачок – 1 штука;
  • орегано – ½ чайної ложки;
  • чорний перець – за смаком;
  • сіль – ½ чайної ложки.

Для тіста:

  • борошно – 150 грам;
  • сода – ½ чайної ложки;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • сіль – 0,25 чайної ложки;
  • соняшникова олія – за необхідності;
  • рисовий відвар – 300 мілілітрів.

Приготування:

  • Спочатку відварити рис. Зазначену кількість крупи залити водою і довести продукт до готовності. Сіль не додавати.
  • Відцідити відвар, використовуючи сито. У розрахунку на прописана кількість інгредієнтів знадобиться 300 мл відвару.

  • Зробити тісто. До борошна покласти соду. Почекати, поки рисовий відвар злегка охолоне (він все одно повинен залишитися гарячим). Змішати його з сіллю і цукром. Потім акуратно ввести муку. Готове тісто має бути не дуже густим.
  • Ввести 50 мл рослинної олії, все ретельно перемішати. Як тільки тісто досягне необхідної кондиції, залишити на 15 хвилин.

  • Сковорідку змастити маслом і ретельно прогріти. Підкласти в тісто ще трохи борошна, після чого помістити його на сковорідку. Підсмажити млинець з двох сторін.

  • Кабачок вимити і нашаткувати кубиками невеликого розміру.

  • Вилити в сотейник оливкову олію, підігріти і відправити туди подрібнений часник. Через хвилину кинути на сковорідку нашатковану цибулю. Довести до золотого відтінку, після чого ввести кабачок. Підсолити і приправити орегано. Потім покласти рис, потомити начинку дві хвилини.

  • Акуратно викласти начинку на млинці і загорнути їх. Відправити на сковорідку до одержання гарної скоринки.

Пісні млинці з зеленню і картоплею

Пісні млинці з начинкою із зелені і картоплі виглядають цікаво і красиво. Рецепт дозволяє порадувати домочадців смачним блюдом у Великий піст 2020.

Інгредієнти:

  • вода – 3 склянки;
  • борошно – 2,5 склянки;
  • рослинна олія – ¼ склянки;
  • сода – ½ чайної ложки;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – 20 грам.

Для начинки:

  • картопля – 2-3 штуки;
  • болгарський перець – 100 грам;
  • оливкова олія – 3 столових ложки;
  • морська сіль – 1 щіпка.

Приготування:

  • Почистити картоплю і відправити у киплячу воду із сіллю. Відварити на помірному вогні. Потім воду злити і зробити з картоплі пюре.

  • У перцю зрізати плодоніжку, витягти насіння. Нашаткувати дрібніші.

  • Трохи пом’яти пюре і перець, влити оливкову олію. При бажанні посолити.

  • Зелень нарізати якомога дрібніше і покласти в підходящий посуд. Залити водою і олією. За смаком посолити. Внести соду (гасити не потрібно).

  • Додати в масу борошно, не забуваючи помішувати тісто. За структурою воно в підсумку повинно нагадувати вершки.

  • Сковорідку змастити олією і прогріти. Вилити тісто і розподілити як можна більш рівномірно.

  • Обсмажити млинці з обох сторін. Як тільки вони будуть готові, викласти на них пюре з перцем. Загорнути кожен млинець трикутником і подати.

Індійські пісні млинці з начинкою

Коли починається Великий піст, потрібно серйозно задуматися про меню. В індійській кухні є рецепт пісних млинців з начинкою з коріандру. Це відмінна можливість урізноманітнити звичний раціон і спробувати щось нове в 2020 році.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 300 грам;
  • червоний перець – ¼ чайної ложки;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • зелень – 2 столових ложки;
  • коріандр – 1 столова ложка;
  • тепла вода – 500 мілілітрів;
  • топінамбур – 1 штука;
  • яблуко – 1 штука;
  • рослинна олія (або соєве молоко) – 150 мілілітрів;
  • заморожена селера – за смаком;
  • хрін – за смаком;
  • рослинна олія – 2 столових ложки.

Приготування:

  • Перемішати сухі інгредієнти, крім червоного перцю, в одному посуді. Повільно ввести теплу воду, помішуючи продукт віночком. Повинна вийти рідкувата маса.

  • Влити рослинна олія і ввести червоний перець. При бажанні його кількість можна збільшити (для любителів гострої їжі). Добре замішати і прикрити тканиною. Залишити на півгодини-годину.

  • Топінамбур (крім нього і замість нього для начинки можна використовувати йогурт) і яблуко позбавити від усього зайвого і обшпарити їх окропом. Потерти їх на крупній тертці.

  • Щоб зробити соус, потрібно змішати соєве молоко або рослинна олія з хріном, сіллю і замороженим селерою. Якщо пост не строгий, можна замість соєвого молока використовувати кефір.
  • Соус і терті інгредієнти перемішати. Це буде начинка.

  • Розігріти сковорідку з олією і в центр налити тісто. Розподілити масу як можна більш рівно.

  • Як тільки одна сторона млинця просмажиться, перевернути його і на половину викласти начинку. Другою половиною закрити і злегка притиснути по краях. Довести до повної готовності.

Пісні млинці з гречкою

Пісні млинці з начинкою з гречки і грибів займуть почесне місце на столі, накритому на Великий піст в 2020 році. Рецепт простий.

Інгредієнти:

  • борошно – 250 грам;
  • цукор – 4 чайні ложки;
  • мінералка з газом – 500 мілілітрів;
  • сіль морська – за смаком;
  • рослинна олія – для смаження.

Для начинки:

  • гречка – 250 грам;
  • вода – 200 грам;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • печериця у власному соку – 100 грам;
  • рослинна олія – за необхідності;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Борошно просіяти з сіллю і змішати з цукром. Акуратно додаючи воду, приготувати тісто, яке буде нагадувати по структурі сметану. Прикрити плівкою і дати постояти в теплі протягом 40 хвилин.

  • Прогріти сковорідку влити в неї трохи рослинної олії. Влити в ополоник тісто і рівномірно розподілити. Смажити протягом півтора хвилин.

  • Потім перевернути млинець і підсмажити протягом хвилини. Аналогічним чином зробити всі млинці.
  • Гречку перебрати, вимити і підсмажити на сухій сковорідці. Крупа повинна стати золотистою.
  • Закип’ятити в каструлі воду з сіллю і рослинною олією. Туди відправити гречку і закип’ятити. Прибрати пінку, зменшити вогонь і відварити до вбирання води.
  • Почистити і помити цибулю, нарізати кубиками. Підсмажити так, щоб він став золотистим. Змішати в одній посуді з гречаною крупою і підсолити, якщо треба.

  • Кожен млинець наповнити начинкою і загорнути конвертиком.

  • Нагріти сковорідку з рослинною олією і відправити в неї млинці гладкою стороною вгору. Смажити з кожного боку півтори хвилини.

Пісні млинці з капустою

Великою популярністю користується рецепт пісних млинців з начинкою з капусти. У Великий піст в 2020 році безперечно варто приготувати це блюдо.

Інгредієнти:

  • борошно – 9 столових ложок;
  • вода – 550 мл;
  • цукор – 20 грам (за бажанням);
  • сіль – 8 грам;
  • сухі дріжджі – 8 грам;
  • рослинна олія – 45 мл.

Для начинки:

  • капуста – 300 грам;
  • рослинна олія – 20 мілілітрів;
  • чорний перець і сіль – за смаком.

Приготування:

  • У підходящий посуд вилити підігріту воду і засипати туди цукор і дріжджі. Як тільки дріжджі розпустяться, розмішати масу.
  • Внести сіль і борошно. Приготувати за допомогою віночка рідкувате тісто. Грудочок бути не повинно.

  • Прикрити посуд кришкою і прибрати в тепло. Потрібно дати тісту настоятися.
  • У цей час можна зробити начинку. Капусту позбавити від усього зайвого і тонко нарізати.

  • Підсолити овоч і злегка прим’яти руками. Завдяки цьому капуста стане більш м’якою.

  • Обсмажити овоч на сковорідці з олією. Щоб не підгоріла, додати столову ложку води. Довести до м’якості. За бажанням додати чорний перець.

  • Як тільки тісто підніметься, додати в нього масло і ретельно змішати. Почекати ще трохи, поки воно підійде.
  • Сковорідку для готування млинців змастити маслом і відправити туди трохи тіста. Розподілити рівномірно. Підсмажити спочатку з одного боку, а потім з іншого.

На кожен млинець викласти капусту і загорнути рулетиком. Подавати краще всього в теплому вигляді, хоча і в холодному це блюдо не менш смачно.

Хоча деяким господиням здається, що пісні млинці неможливо приготувати смачно, представлена добірка рецептів якраз допоможе порадувати домочадців дуже апетитними стравами. Начинку можна змінювати за своїм розсудом, готуючи її як овочів і фруктів – тут все залежить від смаку і уподобань.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь