Рогалики з дріжджового тіста

Рогалики з дріжджового тіста

Щоб поласувати пишною і смачною випічкою, не потрібно бігти в пекарню. Приготувати дивовижні ласощі може кожен. Головне – щоб робота з тістом приносила задоволення. Якщо ви не боїтеся даного етапу приготування десертів, тоді радимо вже на цих вихідних спекти ніжні рогалики з дріжджового тіста.

Така випічка хороша і без начинки! Тому необов’язково використовувати джем, згущене молоко, шоколад або ягоди, щоб наповнити ці дріжджові рогалики. Побережіть свої кошти і час, не додаючи начинку в таке солодке блюдо.

Як спекти повітряні рогалики з дріжджового тіста

Для приготування надзвичайно пишної випічки варто замішати ідеальне тісто. Щоб воно вийшло вдалим, використовуйте вершкове масло або маргарин. Тільки пам’ятайте, що цей продукт потрібно розтопити, а потім дати йому охолонути. Тільки остигле вершкове масло можна додавати в тісто. Воно не повинно бути гарячим.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • У глибоку ємність всипаємо просіяне пшеничне борошно. Додаємо до неї ванільний і звичайний цукор, сухі дріжджі і сіль. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
  • Вливаємо тепле молоко. Додаємо остигле розтоплене вершкове масло і 1 яйце. Замішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  • Припилюємо робочу поверхню борошном. Викладаємо тісто. Обминаємо його і поділяємо на 2 частини, кожну з яких розгортаємо в пласт товщиною приблизно 7 мм. розрізаємо на 8 рівних трикутників.
  • Звертаємо трикутні заготовки у формі рогалика. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Ми залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.
  • Збиваємо яйце. Змащуємо ним рогалики. Відправляємо їх в розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин. Готово!

Безумовно, при бажанні ви можете наповнити дріжджові рогалики за своїм настроєм. Використовуйте для цього шматочки шоколаду, густе варення або ж яблука, змішані з цукром і меленою корицею. Вийде дуже смачно!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь