Щоб поласувати пишною і смачною випічкою, не потрібно бігти в пекарню. Приготувати дивовижні ласощі може кожен. Головне – щоб робота з тістом приносила задоволення. Якщо ви не боїтеся даного етапу приготування десертів, тоді радимо вже на цих вихідних спекти ніжні рогалики з дріжджового тіста.
Така випічка хороша і без начинки! Тому необов’язково використовувати джем, згущене молоко, шоколад або ягоди, щоб наповнити ці дріжджові рогалики. Побережіть свої кошти і час, не додаючи начинку в таке солодке блюдо.
Як спекти повітряні рогалики з дріжджового тіста
Для приготування надзвичайно пишної випічки варто замішати ідеальне тісто. Щоб воно вийшло вдалим, використовуйте вершкове масло або маргарин. Тільки пам’ятайте, що цей продукт потрібно розтопити, а потім дати йому охолонути. Тільки остигле вершкове масло можна додавати в тісто. Воно не повинно бути гарячим.
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Молоко коров’яче 250 гр.
- Масло вершкове 75 гр.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сухі дріжджі 7 гр.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- У глибоку ємність всипаємо просіяне пшеничне борошно. Додаємо до неї ванільний і звичайний цукор, сухі дріжджі і сіль. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
- Вливаємо тепле молоко. Додаємо остигле розтоплене вершкове масло і 1 яйце. Замішуємо однорідне тісто, яке не липне до рук. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Припилюємо робочу поверхню борошном. Викладаємо тісто. Обминаємо його і поділяємо на 2 частини, кожну з яких розгортаємо в пласт товщиною приблизно 7 мм. розрізаємо на 8 рівних трикутників.
- Звертаємо трикутні заготовки у формі рогалика. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Ми залишаємо на 20 хвилин в теплому місці.
- Збиваємо яйце. Змащуємо ним рогалики. Відправляємо їх в розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин. Готово!
Безумовно, при бажанні ви можете наповнити дріжджові рогалики за своїм настроєм. Використовуйте для цього шматочки шоколаду, густе варення або ж яблука, змішані з цукром і меленою корицею. Вийде дуже смачно!