Роскон де Рейєс — королівський торт з апельсинами

Роскон де Рейєс по всьому світу є королем всіх іспанських будинків, а також в інших країнах Латинської Америки, таких як Мексика, Колумбія, Уругвай та Аргентина.

Мексиканський роскон-де-рейес внесений до Реєстру нематеріальної культурної спадщини Франції. Дійсно, якщо звичаї, пов’язані з galette des rois, традиційні в Мексиці, вони були привезені до Франції мексиканцями, які живуть у Парижі та інших великих містах.

Наш roscón de reyes круглої форми з великим отвором у центрі символізує корону волхвів, а всі різнокольорові цукати символізують коштовне каміння, яке прикрашає корону.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Розчиніть 1 столову ложку цукрової пудри та дріжджі у теплому молоці. Накрийте та дайте постояти 30 хвилин у теплому місці, поки на поверхні не утвориться піна.
  • Змішати борошно і цедру цитрусових, цукрову пудру, що залишилася, і розведені дріжджі. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, яєчні жовтки, ром і апельсиновий сік. Місити протягом 3 хвилин. Додайте сіль і місіть, доки тісто не відстане від стінок миски.
  • Якщо тісто здається занадто липким, відкоригуйте його, потроху додаючи борошна за раз. Чим більш м’яке і трохи липке тісто, тим м’якше вийдуть бриоши. Тісто абсолютно не повинно бути щільним.
  • Накрийте тісто і дайте йому піднятися в сухому теплому місці, захищеному від протягів, протягом 3 годин. Тісто має збільшитися щонайменше вдвічі.
  • На робочій поверхні дуже швидко обім’яти тісто (не надто довго, трохи менше хвилини). Розділіть тісто на три частини та сформуйте три вінці з великим отвором у центрі.
  • Помістіть корони на лист, застелений пергаментним папером.
  • Накрийте тканиною і залиште для повторного підйому в сухому теплому місці, захищеному від протягів, на 45 хвилин, верхівки повинні збільшитися вдвічі.
  • Розігрійте духовку до 160 °C.
  • Змішайте яєчний жовток та молоко і змастіть пензлем весь розкон де рейес.
  • Прикрасити цукатами та перловим цукром. Випікати близько 30 хвилин.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь