Роскон де Рейєс по всьому світу є королем всіх іспанських будинків, а також в інших країнах Латинської Америки, таких як Мексика, Колумбія, Уругвай та Аргентина.
Мексиканський роскон-де-рейес внесений до Реєстру нематеріальної культурної спадщини Франції. Дійсно, якщо звичаї, пов’язані з galette des rois, традиційні в Мексиці, вони були привезені до Франції мексиканцями, які живуть у Парижі та інших великих містах.
Наш roscón de reyes круглої форми з великим отвором у центрі символізує корону волхвів, а всі різнокольорові цукати символізують коштовне каміння, яке прикрашає корону.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 1 кг.
- Свіжі дріжджі 50 гр.
- Молоко коров’яче 2,6% (тепле) 400 мл.
- Цукрова пудра 300 гр.
- Масло вершкове 250 гр.
- Яєчний жовток 4 шт.
- Апельсин цедра 2 шт.
- Лимонна цедра 2 шт.
- Апельсиновий сік 4 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Намазка
- Жовток 3 шт.
- Молоко 2,6% 3 ст. л.
- Цукати 2 ст. л.
- Перлинний цукор 1 ст. л.
Кроки
- Розчиніть 1 столову ложку цукрової пудри та дріжджі у теплому молоці. Накрийте та дайте постояти 30 хвилин у теплому місці, поки на поверхні не утвориться піна.
- Змішати борошно і цедру цитрусових, цукрову пудру, що залишилася, і розведені дріжджі. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, яєчні жовтки, ром і апельсиновий сік. Місити протягом 3 хвилин. Додайте сіль і місіть, доки тісто не відстане від стінок миски.
- Якщо тісто здається занадто липким, відкоригуйте його, потроху додаючи борошна за раз. Чим більш м’яке і трохи липке тісто, тим м’якше вийдуть бриоши. Тісто абсолютно не повинно бути щільним.
- Накрийте тісто і дайте йому піднятися в сухому теплому місці, захищеному від протягів, протягом 3 годин. Тісто має збільшитися щонайменше вдвічі.
- На робочій поверхні дуже швидко обім’яти тісто (не надто довго, трохи менше хвилини). Розділіть тісто на три частини та сформуйте три вінці з великим отвором у центрі.
- Помістіть корони на лист, застелений пергаментним папером.
- Накрийте тканиною і залиште для повторного підйому в сухому теплому місці, захищеному від протягів, на 45 хвилин, верхівки повинні збільшитися вдвічі.
- Розігрійте духовку до 160 °C.
- Змішайте яєчний жовток та молоко і змастіть пензлем весь розкон де рейес.
- Прикрасити цукатами та перловим цукром. Випікати близько 30 хвилин.