Минулого місяця колега принесла на роботу незвичайний обід. Ми подумали, що вона була на пікніку, хоча час року все-таки не дозволяв. Але ж риба в її боксі була ніби з мангала: та ж хрустка рум’яна скоринка, той же аромат! Звичайно, ми відразу почали розпитувати.
Виявляється, колега вирішила поекспериментувати і приготувала рибу в цибульному соку. Ми спочатку засумнівалися, але кожна записала рецепт. Тепер у мене на вечерю смажена форель строго двічі на тиждень, хоча до цього домашні рибу не жалували.
- Форель 3 шт.
- Масло вершкове 200 гр.
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Борошно кукурудзяне за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Очистіть і гарненько промийте рибу. Зробіть глибокі поперечні надрізи уздовж тулуба з двох сторін.
- Очистіть цибулю і дуже дрібно наріжте його. Накрийте глибокий посуд марлею, викладіть на неї цибулю і гарненько відіжміть, видавлюючи з овоча сік.
- Вимочіть форель в цибульному соку, посоліть і поперчіть з двох сторін.
- Розігрійте на вогні велику сковороду з вершковим маслом. Кожну рибу обваляйте спершу в борошні, а потім відправте обсмажуватися з двох сторін до рум’яної скоринки.
Ви можете використовувати будь-яку рибу для смаження: сібас, дорадо, минтай, горбушу або камбалу. Технологія приготування робить свою справу і перетворює рибку в апетитне і ароматне блюдо. До речі, готувати можна і на природі!