Оригінальний і незвичайний салат на свято і кожен день. Додавання слабосоленої сьомги в «Цезар» робить його більш поживним і яскравим. Так само дуже добре позначиться на смаку закуски, якщо ви будете використовувати різноманітні види салату.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листовий салат 100 гр.
- Сьомга 200 гр.
- Батон ½ шт.
- Кедрові горіхи 1 жменя
- Сир Пармезан 50 гр.
- Для заправки:
- Яйце перепелине 6 шт.
- Олія оливкова ⅔ ст.
- Лимон ½ шт.
- Часник 1 зубець
- Гірчиця діжонська 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Батон наріжте кубиками, викладіть на деко і підсушіть в духовці до золотистого кольору.
- Далі приготуйте соус “Цезар”. У чашу блендера видавіть сік половини лимона, розбийте перепелині яйця, покладіть гірчицю і зубчик часнику, посоліть і приправте за смаком. Збийте інгредієнти.
- Не припиняючи збивати влийте оливкову олію, у вас повинна вийти однорідна світло-жовта маса.
- Соус готовий, його можна зберігати кілька днів в холодильнику.
- Листя салату помийте, висушіть, порвіть руками і викладіть на блюдо.
- Полийте салат соусом.
- Слабосоленую сьомгу наріжте кубиками. Розкладіть по листю салату сьомгу і сухарики, полийте соусом.
- Зверху розсипте обсмажені кедрові горішки і тертий пармезан.
Салат “Цезар” можна подавати до столу відразу після приготування.