Салат з курячою печінкою та яйцем

Для приготування салату використовується куряча печінка: вона ніжна і добре поєднується з яйцем. А свіжі овочі додають салату легкості та соковитості. Відмінне поєднання продуктів для поживної, ситної, але легкої їди.

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 167 ккал
Білки: 6.5 г
Жири: 14.5 г
Вуглеводи: 2.6 г
Кроки
25 хвДрук
  • Приступимо до готування салату з печінкою та яйцем. Курячу печінку ретельно промиваємо, зрізаємо судини, обсушуємо. У сковорідці розігріваємо вершкове масло і викладаємо туди курячу печінку. На середньовисокій температурі обсмажуємо печінку до рум’яної скоринки з усіх боків, трохи посипаємо сіллю під час смаження. Готову печінку викладаємо на паперову серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир, даємо охолонути. За бажання, нарізаємо готову печінку дрібнішими шматочками.
  • Яйця варимо протягом десяти-дванадцяти хвилин, поки жовток не затвердіє. Охолоджуємо у холодній воді та очищаємо від шкаралупи. Розрізаємо яйця половинками чи четвертинками, за бажанням.
  • Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики, щоб вони не гірчили. Нарізаємо огірки тонкими півколами. Помідори також промиваємо, обсушуємо та нарізаємо тонкими часточками. Якщо при нарізанні помідорів виділилося багато соку, його краще злити, щоб у салат не потрапило багато рідини.
  • Для приготування заправки змішуємо в окремому посуді невеликого розміру сметану, подрібнене пір’я зеленої цибулі, сіль і чорний мелений перець за смаком.
  • Зелень салатну промиваємо та добре обсушуємо. У салатницю викладаємо подушку із зелені, на неї укладаємо шматочки огірка та помідорів. Зверху кладемо курячу печінку та нарізані яйця. Збризкуємо зверху салат бальзамічним оцтом. Поливаємо заправкою за допомогою столової ложки. Намагаємося рівномірно розподілити заправку поверхнею салату. Рекомендується подавати до столу відразу після приготування, поки салат свіжий і соковитий.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь