Морепродукти припадають до душі багатьом людям.Самим простим, доступним і поширеним інгредієнт — кальмари. Розповімо, як приготувати смачний і простий салат з консервованими кальмарами.
Закуска «Пікантність»
Пропонуємо рецепт приготування оригінальної закуски. Готове блюдо виходить дуже смачним, ситним і красивим.
Інгредієнти:
- кальмар консервований — 1 банка;
- огірки мариновані — 300 г;
- картопля відварна — 3 шт.;
- яйця варені — 3 шт.;
- цибуля-ріпка — 1 головка;
- болгарський перець — 1 шт.;
- свіжа петрушка — 10-15 г;
- мелений перець за смаком;
- свіжий огірок — ½ шт (за бажанням);
- майонез за смаком.
Приготування:
- Яйця подрібнити дрібними кубиками. Для цього можна використовувати ніж і обробну дошку або спростити процес, взявши яйцерізку.
- З картоплею вчинити аналогічно. З’єднати підготовлені продукти в глибокому салатнику.
- Цибуля ріпчаста нарізати тонкою соломкою. Пом’яти руками, відправити до решти інгредієнтів.
- Нарубати дрібно перець.
- З консервованого кальмара злити рідину. Нарізати дрібно. Відправити морепродукт в салатник.
- Мариновані огірки нашаткувати аналогічно всім компонентам.
- Подрібнити свіжу зелень.
- Заправити майонезом і все добре розмішати.
- Поперчити за смаком.
- Для додання свіжості можна додати трохи подрібненого соломкою свіжого огірка.
Перед подачею обов’язково спробувати на смак і при необхідності трохи досолити. Викласти в глибокий салатник і подати до столу.
Салат «Вкусняшка»
Любителям морепродуктів рекомендуємо приготувати салат з консервованими кальмарами за найсмачнішого і простому рецептом з фото покроково. Закуска виходить дивовижної, дуже ніжною.
Інгредієнти:
- консервований кальмар — 120 г;
- свіжий огірок — 100 г;
- варені яйця — 3 шт.;
- картопля відварна — 3 шт.;
- плавлений сирок — 90 г;
- часник — 2 зубчики;
- ріпчаста цибуля — ½ шт;
- кріп — 20 г;
- майонезний соус, сіль за смаком.
Приготування:
- Плавлений сир нарізати дрібними кубиками.
- Нашаткувати аналогічним чином картопля.
- Дрібно нарізати яйця.
- Ріпчасту цибулю подрібнити дуже дрібно.
- Свіжий огірок нарізати аналогічним чином.
- Консервований кальмар нашаткувати тонкою соломкою. Всі підготовлені компоненти з’єднати в салатнику.
- В окрему миску перекласти майонез. В нього дрібно натерти часник. Додати трохи рубаної зелені. Готовий соус ретельно перемішати.
- Заправити підготовлені компоненти, добре розмішати.
- Салат з кальмарами викласти на красиве блюдо. За бажанням можна прикрасити свіжою зеленню.
Салат «Святковий»
Готовий салат з консервованими кальмарами виходить найсмачнішим, простим і ніжним. Він стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Інгредієнти:
- кальмар консервований — 2 банки;
- рис варений — 200 г;
- капуста пекінська — 200 г;
- яблуко — 150 г;
- яйця варені — 2 шт.;
- кукурудза консервована — 1 банка;
- лимонний сік — 4 ст. л.;
- цибуля червоний — 1 головка;
- огірки консервовані — 2-3 шт.;
- майонезний соус — 300 г;
- сіль, мелений перець за смаком;
- зелена цибуля — 20 р.
Приготування:
- Консервований кальмар відкинути на друшляк, щоб стік весь зайвий розсіл. Викласти його в чашу блендера і подрібнити на дрібні шматочки.
- Пекінську капусту нарізати тоненькою дрібною соломкою.
- Яблуко натерти на крупній тертці, попередньо прибравши насінну коробку.
- У ємність з яблучною соломкою додати 2 ст. л. лимонного соку. Все добре розмішати.
- До яблук додати капусту. Отриману масу посолити, поперчити за смаком і перемішати.
- Червоний цибулю нашаткувати дрібними кубиками. Викласти його в окрему миску. Вилити залишки соку лимона. Розмішати і прибрати в сторону для маринування.
- Консервовані огірки нашаткувати дрібною соломкою і відправити до цибулі.
- Зелену цибулю дрібно нашаткувати.
- Відварені і очищені яйця натерти дрібною соломкою.
- Всі підготовлені продукти. Залишилося перекласти майонез в кондитерський мішок для зручного просочення салату.
- На святкове блюдо встановити сервірувальне кільце.
- Першим шаром викласти ½ частину відвареного рису, розрівняти і зробити сіточку з майонезу.
- Потім відправити половину капусти з яблуком, знову просочити соусом.
- Після розкласти ½ частину банки кукурудзи, змастити соусом.
- Викласти половину подрібнених кальмарів. Розрівняти, посолити і поперчити за смаком.
- Цибулю з огірками добре перемішати. Відправити п’ятим шаром на кальмари повністю, злегка прим’яти.
- Знову викласти кальмари, трохи їх посолити і поперчити. Змастити майонезом.
- Далі відправити залишки кукурудзяних зерен, злегка приминаючи лопаткою.
- Зробити невелику сіточку з майонезу і викласти капусту з яблуком.
- Рівномірно розкласти відварений рис.
- Полити майонезом.
- Завершальним шаром викласти терті яйця.
- Поверх яєць — зелений лук.
- Акуратно зняти кільце.
- Прибрати в холодильник на 10-20 хвилин. Подавати в охолодженому вигляді.
Салат «Простий»
Салат з консервованими кальмарами, приготовлений за рецептом з фото покроково виходить самим смачним і простим. До його складу входить мінімальну кількість продуктів:
Інгредієнти:
- консервований кальмар — 1 банка;
- варені яйця — 3 шт.;
- зелена цибуля — 6 пір’їнок;
- майонез — 3-4 ст. л.;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Цибулю промити, обсушити й подрібнити.
- Яйця очистити, нашаткувати крупною соломкою.
- Кальмари відкинути на сито, дочекатися стікання зайвої вологи. Нарізати середніми шматочками.
- З’єднати всі продукти в глибокій мисці.
- Додати майонез і сіль за смаком, все добре перемішати.
- Перед подачею витримати в холодильнику 20-30 хвилин.
Салат «Морський бриз»
Самий простий і смачний салат виходить з консервованим кальмаром і свіжим огірком. Закуска дуже оригінальна, а приготування не займає багато часу.
Інгредієнти:
- відварені яйця — 2 шт.;
- огірок свіжий — 80 г;
- консервований кальмар — 1 банка;
- майонезний соус, сіль дрібна за смаком.
Приготування:
- Варені яйця нарізати кубиками середнього розміру. Викласти в глибоку миску.
- Свіжий огірок нашаткувати аналогічно яйцям. Відправити в загальну ємність.
- Консервований кальмар дістати з розсолу. Дрібно нарубати. Викласти в салатник, перемішати.
- Заправити все майонезом, трохи посоливши, і все перемішати.
Викласти на красиве блюдо. За бажанням прикрасити скибочками свіжого огірка і зеленню.
Салат «Загадка»
По цьому рецепту виходить цікавий і незвичайний салат. Він загадковий тим, що смак кальмарів не відчувається зовсім. Робиться швидко, легко і просто.
Розглянемо рецепт з фото покроково самого смачного і простого салату з консервованими кальмарами.
Інгредієнти:
- кальмари консервовані — 1 банка;
- яйця варені — 3 шт.;
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- морква — 1 шт.;
- огірки мариновані — 2 шт.;
- майонез — 3-4 ст. л.;
- олія для смаження — 3 ст. л.;
- сіль, мелений перець за смаком.
Приготування:
- Цибулю, моркву очистити і нашаткувати соломкою. Сковороду розжарити, змастити маслом і поставити смажитися овочі на повільному вогні до золотистого кольору. Після прибрати в прохолодне місце для охолодження.
- З консервованого кальмара злити рідину, нарізати дрібними кубиками і викласти в глибокий салатник.
- Очищені варені яйця нашаткувати на дрібній тертці. Надіслати до морепродуктів.
- Огірки нарізати аналогічно.
- Додати в ємність до компонентів пасеровані овочі.
- Заправити майонезом, спробувати і за смаком посолити, перемішати.
- Викласти на святкове блюдо, прикрасити свіжою зеленню.
Салат з кальмарами і маринованою цибулею
Ще один рецепт простого і самого смачного салату з консервованими кальмарами. Закуска виходить дуже пікантною.
Інгредієнти:
- кальмар консервований — 3 банки;
- цибуля-ріпка — 1 головка;
- оцет столовий — 2 ст. л.;
- масло рослинне — 1,5 ст. л.;
- сіль, перець за смаком;
- зелена цибуля — 20 г;
- майонез — 2 ст. л.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Відправити в глибоку тарілку. Залити крутим окропом, прибрати в сторону на 15 хвилин.
- Через зазначений час процідити через сито і промити під проточною водою. Після влити в овоч столовий оцет, рослинна олія. Трохи поперчити і посолити за смаком. Прибрати в сторону на 15 хвилин.
- Кальмари дістати з розсолу. Нарізати невеликою соломкою. Викласти в глибоку чашу.
- Додати до морепродуктів мариновану цибулю без соку.
- Заправити майонезом, добре перемішати.
Спробувати на смак. При необхідності трохи посолити. Викласти на красиву тарілку, прикрасити зеленою цибулею.
Салат з кальмарами в тарталетках
Пропонуємо рецепт з фото покроково самого смачного і простого салату з консервованими кальмарами. Закуска чудово підійде для святкового столу, так як подається в тарталетках.
Інгредієнти:
- кальмар консервований — 1 банка;
- тарталетки — 10-15 шт.;
- кукурудза консервована — 1 банка;
- сіль, перець за смаком;
- яйця варені — 3 шт.;
- цибулю зелений — 80 г;
- майонез за смаком.
Приготування:
- Зелену цибулю промити, обсушити і дрібно порубати.
- Варені яйця нарізати невеликими кубиками.
- З консервованим кальмаром вчинити аналогічно. Тільки попередньо потрібно злити з нього розсіл.
- Викласти в глибокий салатник нарізані продукти.
- Додати до них консервовану кукурудзу.
- Трохи посолити за смаком.
- Заправити майонезом, ретельно перемішати.
- Отриманою масою наповнити тарталетки.
- Викласти на красиве блюдо.
- Подати до столу, попередньо охолодивши і прикрасивши листком свіжої зелені.
Салат «Морський»
Це самий смачний і простий варіант приготування салату з консервованими кальмарами, зернами кукурудзи і свіжим огірком. Закуска виходить дуже цікавою.
Інгредієнти:
- свіжі огірки — 2 шт.;
- кальмар консервований — 1 банка;
- яйця варені — 3 шт.;
- кукурудза консервована — 3-4 ст. л.;
- морква — 80 г;
- зелена цибуля — 15 г;
- ікра — 2-3 ст. л.
Приготування:
- Огірки нарізати тонкою соломкою.
- Кальмари дістати з розсолу, нашаткувати аналогічно овочу. Висипати до огірків.
- Додати консервовану кукурудзу.
- Морква нашаткувати на великій тертці. Відправити її в загальну ємність.
- Варені яйця очистити від шкаралупи. Нарізати соломкою і додати в загальну миску.
- Пір’я зеленої цибулі дрібно нарубати
- Викласти до решти продуктів ікру.
- Заправити майонезом, все добре розмішати.
- На плоске блюдо встановити сервірувальне кільце. Викласти щільно отриманий салат. Прибрати форму.
- Поруч на тарілку викласти квіточки, вирізані з яєчного білка.
- Подати до столу. Закуску можна приготувати на загальному блюді або в креманках.
Салат «Правильний»
Для різноманітності можна приготувати цікавий, самий смачний і простий салат з консервованими кальмарами. Закуска підійде для людей, які дотримуються правильного харчування.
Інгредієнти:
- кальмар консервований — 1 банка;
- яйця — 2 шт.;
- цибуля зелена — 10 г;
- масло рослинне — ½ ст. л.;
- сир твердий — 30 р.
Приготування:
- Яйце збити. Вилити на розігріту сковороду і обсмажити з 2 сторін. Аналогічним чином потрібно вчинити з другим.
- Готові млинці нарізати соломкою і викласти в глибоку миску.
- Пір’я зеленої цибулі дрібно порубати.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Кальмари нарізати невеликими шматочками.
- Всі підготовлені продукти викласти в загальну миску.
- Заправити соняшниковою олією.
- Трохи поперчити, посолити.
- Все добре розмішати.
Викласти на красиве блюдо і подати до столу. Салат чудово замінить вечірню трапезу або урізноманітнює обід.
- Кальмари
- Картопля
- Куряче яйце
- Цибуля ріпчаста
- Перець болгарський
- Огірок
- Майонез столовий молочний
- Петрушка
- Перець чорний мелений
- Сир плавлений
- Часник
- Кріп
- Рис білий
- Капуста пекінська
- Яблуко
- Кукурудза консервована
- Лимон
- Цибуля червона
- Цибуля зелена
- Морква
- Оцет столовий 9%
- Ікра червона
- Рослинна олія
- Сир Пармезан