Самий смачний салат з кальмарами

салат з консервованих кальмарів
Час приготування: 60 хв

Морепродукти припадають до душі багатьом людям.Самим простим, доступним і поширеним інгредієнт — кальмари. Розповімо, як приготувати смачний і простий салат з консервованими кальмарами.

Закуска «Пікантність»

Пропонуємо рецепт приготування оригінальної закуски. Готове блюдо виходить дуже смачним, ситним і красивим.

Інгредієнти:

  • кальмар консервований — 1 банка;
  • огірки мариновані — 300 г;
  • картопля відварна — 3 шт.;
  • яйця варені — 3 шт.;
  • цибуля-ріпка — 1 головка;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • свіжа петрушка — 10-15 г;
  • мелений перець за смаком;
  • свіжий огірок — ½ шт (за бажанням);
  • майонез за смаком.

Приготування:

  • Яйця подрібнити дрібними кубиками. Для цього можна використовувати ніж і обробну дошку або спростити процес, взявши яйцерізку.
  • З картоплею вчинити аналогічно. З’єднати підготовлені продукти в глибокому салатнику.

  • Цибуля ріпчаста нарізати тонкою соломкою. Пом’яти руками, відправити до решти інгредієнтів.
  • Нарубати дрібно перець.

  • З консервованого кальмара злити рідину. Нарізати дрібно. Відправити морепродукт в салатник.

  • Мариновані огірки нашаткувати аналогічно всім компонентам.

  • Подрібнити свіжу зелень.
  • Заправити майонезом і все добре розмішати.

  • Поперчити за смаком.
  • Для додання свіжості можна додати трохи подрібненого соломкою свіжого огірка.

Перед подачею обов’язково спробувати на смак і при необхідності трохи досолити. Викласти в глибокий салатник і подати до столу.

Салат «Вкусняшка»

Любителям морепродуктів рекомендуємо приготувати салат з консервованими кальмарами за найсмачнішого і простому рецептом з фото покроково. Закуска виходить дивовижної, дуже ніжною.

Інгредієнти:

  • консервований кальмар — 120 г;
  • свіжий огірок — 100 г;
  • варені яйця — 3 шт.;
  • картопля відварна — 3 шт.;
  • плавлений сирок — 90 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • ріпчаста цибуля — ½ шт;
  • кріп — 20 г;
  • майонезний соус, сіль за смаком.

Приготування:

  1. Плавлений сир нарізати дрібними кубиками.
  2. Нашаткувати аналогічним чином картопля.
  3. Дрібно нарізати яйця.
  4. Ріпчасту цибулю подрібнити дуже дрібно.
  5. Свіжий огірок нарізати аналогічним чином.
  6. Консервований кальмар нашаткувати тонкою соломкою. Всі підготовлені компоненти з’єднати в салатнику.
  7. В окрему миску перекласти майонез. В нього дрібно натерти часник. Додати трохи рубаної зелені. Готовий соус ретельно перемішати.
  8. Заправити підготовлені компоненти, добре розмішати.
  9. Салат з кальмарами викласти на красиве блюдо. За бажанням можна прикрасити свіжою зеленню.

Салат «Святковий»

Готовий салат з консервованими кальмарами виходить найсмачнішим, простим і ніжним. Він стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • кальмар консервований — 2 банки;
  • рис варений — 200 г;
  • капуста пекінська — 200 г;
  • яблуко — 150 г;
  • яйця варені — 2 шт.;
  • кукурудза консервована — 1 банка;
  • лимонний сік — 4 ст. л.;
  • цибуля червоний — 1 головка;
  • огірки консервовані — 2-3 шт.;
  • майонезний соус — 300 г;
  • сіль, мелений перець за смаком;
  • зелена цибуля — 20 р.

Приготування:

  • Консервований кальмар відкинути на друшляк, щоб стік весь зайвий розсіл. Викласти його в чашу блендера і подрібнити на дрібні шматочки.

  • Пекінську капусту нарізати тоненькою дрібною соломкою.

  • Яблуко натерти на крупній тертці, попередньо прибравши насінну коробку.
  • У ємність з яблучною соломкою додати 2 ст. л. лимонного соку. Все добре розмішати.

  • До яблук додати капусту. Отриману масу посолити, поперчити за смаком і перемішати.
  • Червоний цибулю нашаткувати дрібними кубиками. Викласти його в окрему миску. Вилити залишки соку лимона. Розмішати і прибрати в сторону для маринування.
  • Консервовані огірки нашаткувати дрібною соломкою і відправити до цибулі.
  • Зелену цибулю дрібно нашаткувати.

  • Відварені і очищені яйця натерти дрібною соломкою.
  • Всі підготовлені продукти. Залишилося перекласти майонез в кондитерський мішок для зручного просочення салату.
  • На святкове блюдо встановити сервірувальне кільце.

  • Першим шаром викласти ½ частину відвареного рису, розрівняти і зробити сіточку з майонезу.
  • Потім відправити половину капусти з яблуком, знову просочити соусом.
  • Після розкласти ½ частину банки кукурудзи, змастити соусом.
  • Викласти половину подрібнених кальмарів. Розрівняти, посолити і поперчити за смаком.
  • Цибулю з огірками добре перемішати. Відправити п’ятим шаром на кальмари повністю, злегка прим’яти.
  • Знову викласти кальмари, трохи їх посолити і поперчити. Змастити майонезом.

  • Далі відправити залишки кукурудзяних зерен, злегка приминаючи лопаткою.
  • Зробити невелику сіточку з майонезу і викласти капусту з яблуком.
  • Рівномірно розкласти відварений рис.
  • Полити майонезом.

  • Завершальним шаром викласти терті яйця.
  • Поверх яєць — зелений лук.
  • Акуратно зняти кільце.
  • Прибрати в холодильник на 10-20 хвилин. Подавати в охолодженому вигляді.

Салат «Простий»

Салат з консервованими кальмарами, приготовлений за рецептом з фото покроково виходить самим смачним і простим. До його складу входить мінімальну кількість продуктів:

Інгредієнти:

  • консервований кальмар — 1 банка;
  • варені яйця — 3 шт.;
  • зелена цибуля — 6 пір’їнок;
  • майонез — 3-4 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Цибулю промити, обсушити й подрібнити.

  • Яйця очистити, нашаткувати крупною соломкою.

  • Кальмари відкинути на сито, дочекатися стікання зайвої вологи. Нарізати середніми шматочками.
  • З’єднати всі продукти в глибокій мисці.
  • Додати майонез і сіль за смаком, все добре перемішати.

  • Перед подачею витримати в холодильнику 20-30 хвилин.

Салат «Морський бриз»

Самий простий і смачний салат виходить з консервованим кальмаром і свіжим огірком. Закуска дуже оригінальна, а приготування не займає багато часу.

Інгредієнти:

  • відварені яйця — 2 шт.;
  • огірок свіжий — 80 г;
  • консервований кальмар — 1 банка;
  • майонезний соус, сіль дрібна за смаком.

Приготування:

  • Варені яйця нарізати кубиками середнього розміру. Викласти в глибоку миску.

  • Свіжий огірок нашаткувати аналогічно яйцям. Відправити в загальну ємність.

  • Консервований кальмар дістати з розсолу. Дрібно нарубати. Викласти в салатник, перемішати.

  • Заправити все майонезом, трохи посоливши, і все перемішати.

Викласти на красиве блюдо. За бажанням прикрасити скибочками свіжого огірка і зеленню.

Салат «Загадка»

По цьому рецепту виходить цікавий і незвичайний салат. Він загадковий тим, що смак кальмарів не відчувається зовсім. Робиться швидко, легко і просто.

Розглянемо рецепт з фото покроково самого смачного і простого салату з консервованими кальмарами.

Інгредієнти:

  • кальмари консервовані — 1 банка;
  • яйця варені — 3 шт.;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • огірки мариновані — 2 шт.;
  • майонез — 3-4 ст. л.;
  • олія для смаження — 3 ст. л.;
  • сіль, мелений перець за смаком.

Приготування:

  1. Цибулю, моркву очистити і нашаткувати соломкою. Сковороду розжарити, змастити маслом і поставити смажитися овочі на повільному вогні до золотистого кольору. Після прибрати в прохолодне місце для охолодження.
  2. З консервованого кальмара злити рідину, нарізати дрібними кубиками і викласти в глибокий салатник.
  3. Очищені варені яйця нашаткувати на дрібній тертці. Надіслати до морепродуктів.
  4. Огірки нарізати аналогічно.
  5. Додати в ємність до компонентів пасеровані овочі.
  6. Заправити майонезом, спробувати і за смаком посолити, перемішати.
  7. Викласти на святкове блюдо, прикрасити свіжою зеленню.

Салат з кальмарами і маринованою цибулею

Ще один рецепт простого і самого смачного салату з консервованими кальмарами. Закуска виходить дуже пікантною.

Інгредієнти:

  • кальмар консервований — 3 банки;
  • цибуля-ріпка — 1 головка;
  • оцет столовий — 2 ст. л.;
  • масло рослинне — 1,5 ст. л.;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелена цибуля — 20 г;
  • майонез — 2 ст. л.

Приготування:

  • Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Відправити в глибоку тарілку. Залити крутим окропом, прибрати в сторону на 15 хвилин.

  • Через зазначений час процідити через сито і промити під проточною водою. Після влити в овоч столовий оцет, рослинна олія. Трохи поперчити і посолити за смаком. Прибрати в сторону на 15 хвилин.
  • Кальмари дістати з розсолу. Нарізати невеликою соломкою. Викласти в глибоку чашу.

  • Додати до морепродуктів мариновану цибулю без соку.

  • Заправити майонезом, добре перемішати.

Спробувати на смак. При необхідності трохи посолити. Викласти на красиву тарілку, прикрасити зеленою цибулею.

Салат з кальмарами в тарталетках

Пропонуємо рецепт з фото покроково самого смачного і простого салату з консервованими кальмарами. Закуска чудово підійде для святкового столу, так як подається в тарталетках.

Інгредієнти:

  • кальмар консервований — 1 банка;
  • тарталетки — 10-15 шт.;
  • кукурудза консервована — 1 банка;
  • сіль, перець за смаком;
  • яйця варені — 3 шт.;
  • цибулю зелений — 80 г;
  • майонез за смаком.

Приготування:

  • Зелену цибулю промити, обсушити і дрібно порубати.

  • Варені яйця нарізати невеликими кубиками.

  • З консервованим кальмаром вчинити аналогічно. Тільки попередньо потрібно злити з нього розсіл.

  • Викласти в глибокий салатник нарізані продукти.
  • Додати до них консервовану кукурудзу.
  • Трохи посолити за смаком.

  • Заправити майонезом, ретельно перемішати.
  • Отриманою масою наповнити тарталетки.

  • Викласти на красиве блюдо.
  • Подати до столу, попередньо охолодивши і прикрасивши листком свіжої зелені.

Салат «Морський»

Це самий смачний і простий варіант приготування салату з консервованими кальмарами, зернами кукурудзи і свіжим огірком. Закуска виходить дуже цікавою.

Інгредієнти:

  • свіжі огірки — 2 шт.;
  • кальмар консервований — 1 банка;
  • яйця варені — 3 шт.;
  • кукурудза консервована — 3-4 ст. л.;
  • морква — 80 г;
  • зелена цибуля — 15 г;
  • ікра — 2-3 ст. л.

Приготування:

  1. Огірки нарізати тонкою соломкою.
  2. Кальмари дістати з розсолу, нашаткувати аналогічно овочу. Висипати до огірків.
  3. Додати консервовану кукурудзу.
  4. Морква нашаткувати на великій тертці. Відправити її в загальну ємність.
  5. Варені яйця очистити від шкаралупи. Нарізати соломкою і додати в загальну миску.
  6. Пір’я зеленої цибулі дрібно нарубати
  7. Викласти до решти продуктів ікру.
  8. Заправити майонезом, все добре розмішати.
  9. На плоске блюдо встановити сервірувальне кільце. Викласти щільно отриманий салат. Прибрати форму.
  10. Поруч на тарілку викласти квіточки, вирізані з яєчного білка.
  11. Подати до столу. Закуску можна приготувати на загальному блюді або в креманках.

Салат «Правильний»

Для різноманітності можна приготувати цікавий, самий смачний і простий салат з консервованими кальмарами. Закуска підійде для людей, які дотримуються правильного харчування.

Інгредієнти:

  • кальмар консервований — 1 банка;
  • яйця — 2 шт.;
  • цибуля зелена — 10 г;
  • масло рослинне — ½ ст. л.;
  • сир твердий — 30 р.

Приготування:

  • Яйце збити. Вилити на розігріту сковороду і обсмажити з 2 сторін. Аналогічним чином потрібно вчинити з другим.
  • Готові млинці нарізати соломкою і викласти в глибоку миску.

  • Пір’я зеленої цибулі дрібно порубати.

  • Сир натерти на дрібній тертці.

  • Кальмари нарізати невеликими шматочками.

  • Всі підготовлені продукти викласти в загальну миску.
  • Заправити соняшниковою олією.

  • Трохи поперчити, посолити.
  • Все добре розмішати.

Викласти на красиве блюдо і подати до столу. Салат чудово замінить вечірню трапезу або урізноманітнює обід.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь