Готуємо легкий дієтичний салат з морської капусти і кальмарів

салат з морської капусти і кальмарів

Дуже смачний, ніжний, апетитний, соковитий салат. Пружний кальмар відмінно поєднується з пружною капустою, все це ідеально доповнюється соковитими перцем і цибулею, а унікальна заправка робить підсумковий смак дивним.

Якщо у вас немає кунжутної олії (потрібно для заправки), можете замінити її на будь-яку рослинну олію. Якщо ви купили не очищену тушку кальмара, то його потрібно буде попередньо очистити – видалити плівку і нутрощі.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • Кальмар залийте окропом і залиште так на кілька хвилин.
  • Перець обполосніть водою, витріть і наріжте соломкою – чим тонше, тим краще.
  • Цибулю очистіть і порубайте дрібними кубиками. Щоб вона не гірчила, також залийте її окропом, залиште на пару хвилин і відкиньте в друшляк.
  • Окріп від кальмарів злийте і залийте новим ще на пару хвилин.
  • Потім дістаньте його з води і наріжте тоненькими смужками і викладіть в блюдо для салату.
  • Додайте соєвий соус і перемішайте, щоб кальмари злегка просочилися ним.
  • Потім туди ж відправте перець, цибулю і морську капусту.
  • Заправте все кунжутною олією і добре перемішайте.
  • Додайте трохи цукру, знову перемішайте.
  • Кунжут злегка обсмажте на сухій сковороді. Посипте їм салат при подачі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь