Випічка з сирного тіста завжди подобалася мені більше звичайної. Вона здається більш соковитою, та й на смак ніжніше. А ще підкуповує те, що сирні пироги дуже швидко готуються. Не менш простим для мене виявилося і повітряне сирне печиво під цукровою скоринкою.
Рецептом цих домашніх ласощів зі мною поділилася подруга. Вона доктор, дуже зайнята людина. Тому часу на складні і вправні десерти у неї не вистачає. А ось швидке сирне печиво дівчина готує мало не кожен день. Ось як їй це вдається.
- Кисломолочний сир 9% 250 гр.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Олія соняшникова 60 мл.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Кориця 1 ч. л.
- Сіль 1 щіп.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 220 гр.
- Коричневий цукор 50 гр.
- У глибокій мисці змішайте сир з цукром і дрібкою солі. До цих інгредієнтів вбийте яйце, за бажанням додайте ванілін. Перебийте суміш в блендері або розімніть все товкачем.
- В окрему миску просійте борошно з розпушувачем. До сухої суміші пересипте сир. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Готове тісто розділіть на 2 частини.
- Кожну з частин скачайте в ковбаску. Їх поділіть на невеликі однакові кульки. Ці вироби обсипте сумішшю коричневого цукру з корицею. Перемістіть їх на деко, вистелене пергаментом.
- Готуйте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Ласощі повинні гарненько піднятися, придбати апетитну рум’яну скоринку.
До слова, в процесі замісу тіста я іноді додаю шматочки фруктів. Добре підходять тверді яблуко або груша, нарізані дрібним кубиком. Тоді сирне печиво виходить не тільки ніжним, але і соковитим по консистенції. Як вам рецепт? А ви готуєте з сирного тіста? Діліться своєю улюбленою випічкою!