Філе курячої грудки користується високою популярністю, так як воно недороге, смачне, швидке в приготуванні і не таке жирне, як, наприклад свинина, але при смаженні курячого філе багато часто стикаються з такою проблемою, що м’ясо виходить сухим і не таким смачним, як би цього хотілося. Розглянемо в цій статті, скільки часу і як правильно смажити філе куряче (курячу грудку) цілком і шматочками, щоб м’ясо вийшло соковитим, ніжним і смачним.
Скільки смажити курячу грудку (куряче філе) на сковороді?
Час смаження курячої грудки залежить від того, в якому вигляді вона буде смажитися – цілим шматком або порізані на невеликі шматочки. Розглянемо детальніше, скільки смажити курячу грудку на сковороді різними способами:
Скільки смажити курячі грудки (філе)? Цілу курячу грудку необхідно смажити по 4-5 хвилин з кожного боку, а порізане на невеликі шматочки куряче філе обсмажують в середньому 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
Дізнавшись, скільки потрібно смажити філе курячої грудки, розглянемо далі сам процес приготування, а також невеликі секрети, як приготувати соковиту і смачну курячу грудку на сковороді в домашніх умовах.
Як посмажити курячі грудки (філе) на сковороді, щоб вона була соковитою і м’якою?
Існує безліч різних рецептів, як посмажити філе куряче, при цьому часто в них використовуються різні маринади або готують тісто, щоб м’ясо покривалося скоринкою під час смаження і не виходило сухим, але в наведеному нижче раді ми розглянемо досить простий спосіб, як смачно посмажити соковиту курячу грудку без кляру і додаткового маринаду:
- Куряче філе 2 шт
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 щп.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Якщо філе було замороженим, попередньо його необхідно розморозити, перемістивши з морозильної камери в загальне відділення холодильника за 10-12 годин до смаження.
- Миємо шматочки курячої грудки в холодній воді, після чого в місцях, де філе найбільш товсте, робимо поздовжні надрізи (до середини) і поміщаємо філе в глибоку тарілку.
- Солимо й додаємо вичавлений сік з 1 лимона, ретельно перемішуємо філе і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
- Розігріваємо сковороду на великому вогні і додаємо олію так, щоб воно покрило дно сковороди (олія повинна добре нагрітися, але не диміти).
- Викладаємо мариноване філе на сковороду і обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку до утворення красивою золотистої скоринки.
- Відставляємо сковороду з плити, перчимо м’ясо, накриваємо сковороду кришкою і залишаємо на 5 хвилин, щоб смажені курячі грудки «дійшли».
- От і все! Смачні і соковиті курячі грудки пожарені.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, як і скільки смажити курячу грудку на сковороді в домашніх умовах, Ви зможете швидко приготувати смачні смажені курячі філе до будь-якого гарніру всього за 15-20 хвилин. Свої відгуки та корисні поради, як смачно посмажити філе куряче, щоб воно було соковитим і м’яким, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.