Скільки і як варити рибу хек в каструлі?

Мороженого хека (тушку або філе) можна зустріти практично в будь-якому рибному відділі продуктових супермаркетів, так ця риба недорога, смачна, нежирна і корисна, тому в даній статті розглянемо, скільки часу і як правильно варити рибу хек в каструлі, щоб вона повністю приготувалася і м’ясо було смачним, і не сухим.

Скільки часу потрібно варити рибу хек?

Час варіння хека, на відміну від того ж минтая, трохи більше, при цьому на смак варений хек виходить нічим не гірше, а багатьом подобається навіть більше:

Скільки варити хека в каструлі? В середньому в каструлі хек, порізаний на шматочки (з кістками або філе) потрібно варити 30 хвилин на невеликому вогні після закипання води в каструлі.

Дізнавшись, скільки вариться риба хек, розглянемо простий, але в той же час популярний спосіб, як відварити хека в каструлі в домашніх умовах.

Як зварити хека в каструлі?

  • Інгредієнти: риба хек – 1 шт, вода – 1 л, сіль – 0,5 ч. л., цибулина – 1 шт., чорний перець горошком – 2-3 шт.
  • Загальний час приготування: 35 хвилин, час підготовки: 5 хвилин, час приготування: 30 хвилин.
  • Калорійність: 95 калорій на 100 грам продукту).
  • Кухня: Європейська. Тип страви: морепродукти. Кількість порцій: 2.

За рецептом для варіння хека будемо використовувати мінімум спецій і додаткових інгредієнтів:

  1. Якщо хек був заморожений, то заздалегідь розморожуємо його при кімнатній температурі.
  2. Зрізаємо плавники, видаляємо всі нутрощі, ретельно промиваємо тушки в холодній воді, після чого нарізаємо на шматочки.
  3. У каструлю наливаємо воду з таким розрахунком, щоб після додавання риби, вона повністю покривала її і на великому вогні доводимо до кипіння.
  4. У закипілу воду кладемо сіль за смаком, кілька горошин чорного перцю і цілу почищену цибулину, після чого викладаємо підготовлену рибу.
  5. Після повторного закипання води, зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти) і прикривши каструлю кришкою варимо хека 30 хвилин до готовності.
  6. Вареного хека дістаємо з каструлі і подаємо до столу з гарніром.

У висновку до статті можна відзначити, що відварений хек – смачна і поживна риба з невисокою жирністю і практично без кісток, тому її можна готувати і при звичайному харчуванні, і при дієтах, а також для своєї дитини. Свої відгуки та корисні поради, як смачно зварити хека в каструлі, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 95 ккал

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 3.5 з 5 )
Залишити відповідь