Ніжні відбивні з сиром можна приготувати не тільки в духовці, але і на сковороді. Для цього вам буде потрібно лише точно дотримуватися рекомендацій в рецепті нижче. Соковите м’ясо потрібно подавати гарячим, тому не варто готувати такі відбивні про запас. Краще відразу пригостити себе і близьких найсвіжішою свининою тільки що з вогню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина без кісток 500 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне ½ ст.
- Сіль за смаком
- Приправа для м’яса за смаком
- Твердий сир 70 гр.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Візьміть шматок нежирної свіжої свинини і наріжте його на шматочки. Ріжте м’ясо уздовж волокон, а потім відбийте його. Для відбивання можете накрити м’ясо харчовою плівкою і відбивати тупим боком ножа або молоточком – на ваш розсуд.
- У мисочці збийте курячі яйця і відставте ємність в сторону. Борошно висипте в окрему тарілку. М’ясо натріть спеціями з обох сторін, головне, не переборщіть з сіллю. Твердий сир заздалегідь натріть на середній тертці або наріжте тонкими пластинами.
- Наберіть в сковороду помірну кількість рослинної олії і розігрійте сковорідку. М’ясо занурте в яйце і потім обваляйте кожен шматочок в борошні. Надлишки борошна струсіть і покладіть свинину на сковорідку.
- М’ясо потрібно обсмажувати з двох сторін по 5 хвилин (приблизно), поки шматочки не стануть золотистими. Коли свинячі відбивні зарум’яняться, зменшіть вогонь під сковорідкою і покладіть на кожен шматочок м’яса рівну кількість сиру.
- Сковорідку з відбивними накрийте кришкою і на дуже маленькому вогні доведіть гаряче до готовності, поки не розплавиться сир на відбивних.
Готову страву відразу ж подавайте до столу, не залишаючи на потім.