Ще один варіант небанального компоту. Тут до груш потрібно додати аличу. Її краще брати злегка недостиглу, що в напої ягідки не розпливлися і виявилися міцними і пружними – такі буде приємно їсти.
Легкий свіжий смак, який надають компоти солодка груша і кислувата алича, припаде до вподоби кожному. Із зазначеного обсягу продуктів вийде 1 трилітрова банка напою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 1 кг.
- Алича ½ кг.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Вода
Кроки
- Груші ретельно промийте і розріжте на 4 частини, видаливши плодоніжки і серцевину.
- Також промийте холодною водою аличу.
- У простерилізовану банку покладіть фрукти – вона повинна наповнитися трохи більше, ніж наполовину.
- Наповніть окропом, накрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилинок.
- Через 15-20 хвилинок перелийте воду в каструльку, додайте туди цукор, розмішайте і поставте на вогонь.
- Коли водичка почне кипіти, перемішайте її, щоб цукор розтанув, і залийте сиропчиком фрукти. Закатати банку.
- Переверніть її, поставивши на кришку, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Після можете перемістити банку на зберігання.