Смачний салат «Цезар» з креветками в домашніх умовах

салат Цезар з креветками

Американський салат «Цезар» з креветками давно став улюбленцем ресторанної публіки. Тим часом приготувати вишукану страву зовсім нескладно в домашніх умовах за рецептами з покроковими фото, поданими нижче.

Варіант класичного блюда

Для цього рецепта вибираємо правильно листовий салат, щоб «Цезар» не гірчив. Для домашніх умов на кухні підійде овоч, який при розломі не виділяє молочний сік.

Інгредієнти:

  • 100 г тигрових креветок;
  • 100 г томатів черрі;
  • 100 г листя салату айсберг;
  • 50 р салату романо;
  • 20 г сиру пармезан;
  • 2 часникових зубчиків;
  • 60 г соус «Цезар»;
  • 15 г сухариків з білого хліба;
  • по 5 г свіжого чебрецю і розмарину.

Приготування:

  • Чистимо попередньо розморожені морепродукти від жилок і панцирів.

  • У промитих і обсушений томатів зрізаємо місця кріплення плодоніжок і ділимо помідори гострим ножем навпіл. Якщо в будинку тільки звичайні томати – не біда, їх можна нашаткувати великими часточками.

  • На дрібній тертці натираємо пармезан.

  • Листя обох салатів ретельно промиваємо під краном і висушуємо на рушник або кладемо в сито, щоб зайва рідина скла самостійно. Рвемо листя великими шматками, не зачіпаючи тверді черешки.

  • Розчавлюємо очищений часник плоскою стороною ножа, відправляємо на сковорідку з невеликою кількістю розігрітої оливкової олії. Трохи прогріваємо, виймаємо шумівкою прянощі і часник.
  • Відправляємо в ароматне масло креветки і смажимо їх з двох боків до готовності. Як тільки хвостики стануть прозорими, вимикаємо плиту.
  • У салатницю з високими бортами відправляємо салат, креветки разом з маслом, в якому вони смажилися. Додаємо сюди ж сухарики, томати, соус і перемішуємо лопаткою.

  • При подачі присипаємо салат «Цезар» з креветками, приготований в домашніх умовах, тертим пармезаном.

З креветками і сьомгою

Обидва види морепродуктів чудово поєднуються в салаті «Цезар», приготовлена в домашніх умовах. А в компанії зі свіжими овочами та оригінальним соусом креветки і сьомга просто чудові.

Інгредієнти для салату:

  • 180 г червоної риби;
  • 50 г креветок;
  • 1 великий томат або кілька дрібних;
  • 2 перепелиних яйця;
  • 100 г листового салату.

Інгредієнти для заправки:

  • 50-70 мл соєвого соусу;
  • 20 мл лимонного соку;
  • 20 г рідкого меду.

Приготування:

  • Промиваємо в проточній воді листя латуку і пекінської капусти, сушимо. Нарізаємо великими смужками поперек.

  • У високому стакані змішуємо соєвий соус віночком, свіжовичавлений лимонний сік і мед до однорідності. При бажанні кількість інгредієнтів для заправки коректуємо по своєму смаку.

  • Нарізаємо великими шматками відварені і очищені яйця, відправляємо сюди ж великі скибочки томатів.
  • Рибу нарізати скибочками середньої товщини, змащуємо їх олією і трохи присолюємо. Даємо постояти близько 10 хвилин.

  • Нагріваємо в сковорідці трохи масла, обсмажуємо сьомгу до рум’яного кольору. До риби відправляємо підготовлені креветки.

  • У глибоку миску виливаємо заправку для салату, сюди ж відправляємо теплі морепродукти і даємо їм просочитися. Змішуємо сьомгу і креветки з іншими компонентами.

Подавати, прикрасивши зеленню і тертим сиром (за бажанням).

З копченою рибою

Можна приготувати в домашніх умовах просто королівське частування, якщо до традиційного рецепту салату «Цезар» з креветками додати трохи риби холодного копчення.

Такий продукт самодостатній, а в компанії з іншими компонентами чудово доповнять свіжі овочі і ніжні молюски.

Інгредієнти:

  • 250 г будь-якого листового салату;
  • 450 г креветок;
  • 200-250 г форелі або сьомги;
  • 100 р сиру пармезан;
  • 15-20 шт помідорів черрі;
  • 12-16 перепелиних яєць;
  • 100-120 мл майонезу;
  • 2 часникових зубчиків;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 3-4 скибочки білого хліба;
  • кухонна сіль – за смаком.

Приготування:

  • Варимо в киплячій, злегка підсоленій воді перепелині яйця близько 6 хвилин. Виймаємо, відправляємо в крижану воду.
  • Розморожені креветки теж опускаємо в підсолений окріп на 2 хвилини, відкидаємо на сито і чистимо.
  • Нарізаємо Тонкими слайсами копчену рибу.

  • У мисочку видавлюємо з оливковою олією часник, перемішуємо. Відправляємо масу на сковорідку.
  • Нарізаємо кубиками хліб. Додаємо його до нагрітого масла, акуратно перемішуємо лопаткою і обсмажуємо до рум’яної скоринки.

  • Для соусу змішуємо ложкою в мисці з глибокими бортиками лимонний сік, майонез, оливкову олію і 1 ст. л. натертого на дрібній тертці сиру. Солимо і перчимо за смаком, даємо настоятися 10 хвилин. Можна додати в заправку 1 роздавлений зубчик часнику.

  • На дно великої плоскої миски відправляємо смужки салату.
  • Далі – сухарики і рибку.

  • Тепер підуть в хід половинки перепелиних яєць і креветки.

  • Останнім шаром йдуть шматочки томатів і соус. Щоб заправка рівномірно розподілилася по всій страві, перекладаємо його в кондитерський мішок або щільний пакет зі зрізаним кінцем і наносимо сіткою.

При подачі посипати блюдо сирною стружкою, що залишилася.

Зі складною заправкою

Простий салат «Цезар» з креветками заграє зовсім новими фарбами, завдяки мудрому соусу. Приготувати вишукану заправку в домашніх умовах допоможе простий рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • 100 г листового салату (краще взяти айсберг);
  • 1 великий томат;
  • 4 тигрових креветок;
  • 50 р сиру пармезан;
  • 50 г пшеничних сухарів;
  • 200 мл оливкової олії;
  • по 35 мл винного і бальзамічного оцту;
  • 50 г товченого часнику;
  • 5 г цукру;
  • 7 г солі;
  • 5 г меленого чорного перцю;
  • 20 мл свіжого лимонного соку;
  • 50 г гірчиці.

Приготування:

  • Змішуємо в глибокій мисочці оцет винний, бальзамічний, гірчицю, лимонний сік і оливкову олію.
  • Сюди ж натираємо пармезан на дрібній тертці, присолюємо і перчимо суміш.

  • Дрібно шаткуємо часник, додаємо в соус. Ретельно перемішуємо заправку, відставляємо в сторону.

  • Промиваємо листя салату, даємо стекти воді. У глибоку салатницю рвемо невеликими шматочками айсберг. Сюди ж відправляємо крупно нашаткований томат.

  • Заправляємо овочі соусом, додаємо сухарики і перемішуємо.
  • Чистимо креветки від жилок і панцира.

  • Розчавлюємо часниковий зубчик плоскою стороною ножа, відправляємо на сковорідку. До нього доливаємо кілька ложок рослинної олії, нагріваємо.
  • Обсмажуємо в ароматизованої суміші креветки з двох сторін до готовності. Солимо і перчимо за смаком.

  • Викладаємо морепродукти на салат. Подаємо, присипавши тертим пармезаном.

Вибираючи салат для «Цезаря», слід звертати увагу на листя овоча – вони не повинні бути занадто грубими.

З перцем і огірками

Щоб зайві калорії не відкладалися на талії, рекомендуємо приготувати в домашніх умовах салат «Цезар» з креветками по особливому рецепту. У поєднанні зі свіжими овочами морепродукти стають особливо ніжними і ароматними.

Інгредієнти:

  • 400 г салату айсберг;
  • 400 г неочищених креветок;
  • 200 г солодкого болгарського перцю (краще взяти жовтий);
  • 130-150 г свіжого огірка;
  • 100 г томатів черрі;
  • 1 пачка пшеничних сухарів;
  • 200 г знежиреного майонезу;
  • кухонна сіль і мелений чорний перець – за смаком.

Приготування:

  1. У глибоку миску висипати креветки з упаковки, залити крутим окропом і відставити у бік.
  2. Листя салату промити і обсушити на рушнику. Порвати великими шматками в салатницю з високими бортиками.
  3. Почистити креветки від панцира і жилок, присипати улюбленими спеціями. Можна для цієї мети використовувати суміш хмелі-сунелі.
  4. Ріжемо великими шматочками огірок і перець, відправляємо в окремі тарілки.
  5. Додаємо томати цілими. Якщо черрі знайти не вдалося, можна використовувати звичайні помідори за смаком.
  6. Змішуємо листя салату з майонезом і викладаємо масу в глибоку салатницю (краще скляну).
  7. По черзі додаємо перець, огірки, сухарики, помідори.
  8. Останнім шаром у частування йдуть морепродукти.

Подаємо «Цезар» з креветками до столу, покривши його легкою сіточкою з майонезу.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь