Грецький салат з креветками

Грецький салат із креветками стане приємним завершенням важкого робочого дня та налаштує на романтичний лад. Салат виходить досить легким для засвоєння за рахунок великої кількості свіжих овочів, а обсмажені креветки додають йому пікантності.

Як приготувати грецький салат з креветками

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 94 ккал
Білки: 5.1 г
Жири: 6.6 г
Вуглеводи: 3.6 г
Кроки
3 год 25 хвДрук
  • Почистити часник і крупно покришити. Розігріти в сковороді олію і обсмажити в ній трохи часник. Через 1-2 хв. часник виловити та викинути. У сковороду скласти очищені розморожені креветки і смажити на слабкому вогні близько 6-7 хв., постійно перемішуючи. Після цього вийняти їх і перекласти на паперовий рушник, який вбере надлишки олії.
  • Томати помити, порізати навпіл або на 4 частини.
  • Огірки помити і, якщо вони не гірчать, не знімати шкірку. Нарізати середніми шматочками.
  • Сир фета нарізати невеликими кубиками.
  • З маслин злити рідину.
  • Помити салатне листя, потім струсити воду. Покришіть листя великими шматками або порвати руками.
  • З цибулі зняти шкірку, помити. Нарізати цибулину півкільцями.
  • Окремо змішати олію, орегано, сіль, перець та лимонний сік, перемішати вилкою.
  • Змішати овочі та салатне листя, додати маслини та креветки. Полити салат заправкою, перемішати. Накрити салатник харчовою плівкою і дати салату настоятися в холодильнику близько 2-3 годин.

Подавати після закінчення зазначеного часу.
Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь