Грецький салат із креветками стане приємним завершенням важкого робочого дня та налаштує на романтичний лад. Салат виходить досить легким для засвоєння за рахунок великої кількості свіжих овочів, а обсмажені креветки додають йому пікантності.
Як приготувати грецький салат з креветками
Інгредієнти
Порції: –+
- Креветки свіжі 430 гр.
- Огірок 2 шт.
- Черрі 300 гр.
- Сир Фета 180 гр.
- Маслини 140 гр.
- Часник 2 зуб.
- Салат Латук 160 гр.
- Цибуля червона 1 шт.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Орегано 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Лимонний сік 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 94 ккал
Білки: 5.1 г
Жири: 6.6 г
Вуглеводи: 3.6 г
Кроки
- Почистити часник і крупно покришити. Розігріти в сковороді олію і обсмажити в ній трохи часник. Через 1-2 хв. часник виловити та викинути. У сковороду скласти очищені розморожені креветки і смажити на слабкому вогні близько 6-7 хв., постійно перемішуючи. Після цього вийняти їх і перекласти на паперовий рушник, який вбере надлишки олії.
- Томати помити, порізати навпіл або на 4 частини.
- Огірки помити і, якщо вони не гірчать, не знімати шкірку. Нарізати середніми шматочками.
- Сир фета нарізати невеликими кубиками.
- З маслин злити рідину.
- Помити салатне листя, потім струсити воду. Покришіть листя великими шматками або порвати руками.
- З цибулі зняти шкірку, помити. Нарізати цибулину півкільцями.
- Окремо змішати олію, орегано, сіль, перець та лимонний сік, перемішати вилкою.
- Змішати овочі та салатне листя, додати маслини та креветки. Полити салат заправкою, перемішати. Накрити салатник харчовою плівкою і дати салату настоятися в холодильнику близько 2-3 годин.
Подавати після закінчення зазначеного часу.
Смачного!