Смажене варення з полуниці на сковороді

варення з полуниці на сковороді

Один з швидких і простих способів приготувати варення, використовуючи замість звичної каструлі сковороду. Але такий спосіб передбачає невеликі обсяги заготовки.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
45 хвДрук
  • Полуницю перед приготуванням переберіть. Промийте і злегка просушіть ягоди. Потім видаліть хвостики.
  • Сковороду візьміть з товстим дном і високими бортиками. Далі на сковороду налийте 3 столові ложки води.
  • Висипайте полуницю на сковороду. Доводьте її до кипіння і починайте обсмажувати для початку 5 хвилин. Полуниця при цьому повинна виділяти сік. Акуратно помішуйте.
  • Потім засинайте цукор. Краще засипати не весь відразу, а трьома частинами. Висипайте спочатку одну третину і відразу перемішайте, потім дайте трохи прокипіти, щоб цукор розчинився. Потім засипте другу частину цукру і знову перемішайте. І, нарешті, додайте решту цукру і знову добре перемішайте. На цьому етапі додайте також лимонну кислоту.
  • Варіть ягоди 10-15 хвилин постійно помішуючи. При закипанні утворюється пінка, яку потрібно знімати. Якщо варення починає дуже сильно кипіти, щоб воно не втекло, відсуньте сковороду і зменшіть вогонь.
  • Коли варення звариться, можна розлити його по банках. Банки не забувайте стерилізувати.

Ароматні ласощі готове! Прекрасне доповнення до сніданку: до млинців, оладок або сирників. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 73 оцінки, середнє 4.45 з 5 )
Залишити відповідь