Смажений рис із яйцем та кукурудзою приваблює своїм зовнішнім виглядом та піднімає апетит. Страва підходить усім, хто відмовився від м’ясних виробів. А для м’ясоїдів стане чудовим гарніром. Готується смажений рис менш як за півгодини. Відмінний варіант для зайнятих людей.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 200 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Кукурудза солодка в качанах 200 гр.
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Цибуля зелена для прикраси
- Часник 1 зубчик
- Рослинна олія 2 ст. л.
Кроки
- До прозорої води промиваємо рисові зерна, щоб вимити крохмаль і готуємо, як написано на звороті упаковки. Для страви підходить басмати, бурий чи жасмин.
- Процідивши через сито зварені зерна рису, даємо постояти, щоб позбутися зайвої рідини.
- Очистивши цибулю, нарізаємо дрібним кубиком.
- У розпечену сковороду з рослинною олією засипаємо нарізку та припускаємо до прозорості.
- Відважуємо заморожену кукурудзу.
- Висипаємо до пасерованої цибулі. Прикривши, обсмажуємо.
- Розбовтуємо яйця вилочкою.
- Зсуваємо приготовлене обсмажування на край, виливаємо яєчну масу і оперативно орудуючи лопаткою, розмішуємо.
- Коли яйця схопляться, поєднуємо їх із овочами. Відсунувши край, на порожнє місце вивантажуємо розсипчасту крупу.
- Змішавши складові і присмавши подрібненим часником і соєвим соусом, прикриваємо і прогріваємо кілька хвилин (не більше 3-х).
- Сполоснувши цибулеве пір’я, дрібно шаткуємо. Сервіруємо страву, виклавши гіркою.
Присипавши цибульною нарізкою, пригощаємо близьких. Смачного!