Спагетті Аматричана

Спагетті Аматричана ( Spagetti all’Amatriciana) – популярна італійська страва, різновид італійської пасти з соусом Аматричана. Спагетті Аматричана  дуже часто асоціюють з Римом, хоча насправді витоки цього рецепту йдуть у місто Аматриче (Amatrice) у регіоні Лаціо (Lazio).

Аматричана – соус, приготований з томатів та бекону (гуанчіалі), а також сиру пекорино. Спочатку у старовинному рецепті соусу Аматричана був томатів, і називався він Грича (Gricia). Пізніше, наприкінці XVIII століття, до оригінального рецепту були додані помідори, внаслідок чого страва отримала свою нинішню назву – Спагетті Аматричана. 

Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт спагетті Аматрbчана.  Існують рецепти, коли до страви також додають обсмажену цибулю, але традиційний рецепт спагетті Аматричана його не передбачає.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
35 хвДрук
  • Помідори помістити в окріп на 2 хвилини. Зняти з них шкірку і нарізати м’якоть на невеликі шматочки, видаливши серцевину з насінням. Викласти помідори на сковорідку і згасити їх приблизно 10 хвилин, поки вони не перетворяться на однорідний соус. За бажанням можна додати подрібнений часник.
  • Нарізати бекон на смужки.
  • У сковороду налити оливкову олію, викласти бекон і обсмажити на невеликому вогні протягом 7-8 хвилин. Важливо стежити, щоб бекон не пригорав.
  • Додати вино і продовжувати смажити, поки вино не випарується.
  • Коли вино випарується повністю, додати до бекону соус із помідорів, чорний перець, сіль. Тушкувати разом 2-3 хвилини.
  • Відварити спагетті згідно з інструкцією на упаковці до стану аль денте.
  • Злити у спагетті воду і викласти в сковорідку з соусом. Добре перемішати.
  • Подавати спагетті Аматричана у гарячому вигляді, посипавши зверху тертим сиром.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь