Справжні манти по-узбецьки

На батьківщині мантів – на сході – їх готують з прісного тіста, в начинку кладуть жирну баранину і багато цибулі. Блюдо готується на пару. Спробуйте і ви зробити вдома манти по-узбецьки, результат вас дуже порадує.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • Змішати борошно двох сортів і перемішати, просіяти в глибокий посуд.
  • Додати в борошно жовтки, воду і сіль, перемішати і замісити круте еластичне тісто.
  • Загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник на півгодини, щоб клейковина з борошна встигла спрацювати.
  • М’ясо і жир нарізати дуже-дуже дрібними кубиками, але не молоти в фарш.
  • Цибулю почистити, помити і дуже дрібно порізати кубиками, додати до м’яса і перемішати.
  • Посолити масу, додати приправи, розмішати. Залишити начинку в холодильнику на 20 хв., щоб м’ясо просочилося спеціями і соком цибулі.
  • Поверхню столу припилити борошном, викласти тісто і розкачати качалкою досить тонко.
  • Порізати тісто на невеликі квадрати, в центр кожного покласти трохи більше 1 ч.л. м’ясної начинки. Защипнути краї.
  • Налити в чашу пароварки воду, викласти на рівні пароварки манти і готувати їх близько 40-45 хв.

Гарячі манти розкласти по тарілках, додати сметану або улюблений соус, присипати дрібно нарізаною зеленню.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь