На батьківщині мантів – на сході – їх готують з прісного тіста, в начинку кладуть жирну баранину і багато цибулі. Блюдо готується на пару. Спробуйте і ви зробити вдома манти по-узбецьки, результат вас дуже порадує.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Борошно пшеничне вищого сорту 430 гр.
- Борошно з твердих сортів пшениці 470 гр.
- Жовток курячого яйця 3 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Вода 440 мл.
- Для начинки:
- Баранина 730 гр.
- Сало курдючне 220 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Мелений кмин ½ ч. л.
Кроки
- Змішати борошно двох сортів і перемішати, просіяти в глибокий посуд.
- Додати в борошно жовтки, воду і сіль, перемішати і замісити круте еластичне тісто.
- Загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник на півгодини, щоб клейковина з борошна встигла спрацювати.
- М’ясо і жир нарізати дуже-дуже дрібними кубиками, але не молоти в фарш.
- Цибулю почистити, помити і дуже дрібно порізати кубиками, додати до м’яса і перемішати.
- Посолити масу, додати приправи, розмішати. Залишити начинку в холодильнику на 20 хв., щоб м’ясо просочилося спеціями і соком цибулі.
- Поверхню столу припилити борошном, викласти тісто і розкачати качалкою досить тонко.
- Порізати тісто на невеликі квадрати, в центр кожного покласти трохи більше 1 ч.л. м’ясної начинки. Защипнути краї.
- Налити в чашу пароварки воду, викласти на рівні пароварки манти і готувати їх близько 40-45 хв.
Гарячі манти розкласти по тарілках, додати сметану або улюблений соус, присипати дрібно нарізаною зеленню.