Сало по-українськи виходить неймовірно пряним, ароматним та дуже смачним. Гарна закуска для гостей та сімейного столу. Просто смакота!
Як зробити сухе засолювання сала по-українськи
Інгредієнти
Порції: –+
- Сало свиняче 1 кг.
- Сіль велика 200 гр.
- Часник 2 головки
- Паприка 2 ч. л.
- Лавровий лист 8 шт.
- Перець червоний мелений 2 ч. л.
- Кмин ½ ч. л.
- Перець чорний мелений 2 ч. л.
Кроки
- Свиняче сало має бути товщиною 5-7 см., Чистимо і його і ріжемо, щоб воно добре просолилося.
- Часник очищаємо від лушпиння і ріжемо невеликими пластинками.
- Лавровий лист перетираємо, щоб він став розсипчастим.
- Змішуємо паприку, сіль, лавровий лист, кмин, червоний та чорний перець.
- Робимо в салі хрестообазні надрізи та натираємо його часником та спеціями.
- Кладемо в целофановий пакет і залишаємо у холоді на 7 днів.
Смачного!