Цей рецепт для тих, хто переситився одноманітністю і відкритий до нових оригінальних ідей. Для мене сирна куля в горіховій посипці – це про буйство кольорів і ароматів, про ідеальне переплетення смаку і консистенції. У такому блюді немає межі фантазії, адже всі складові легко замінні. Наприклад, не любите козячий сир-підійде овечий, не подобається арахіс — так додайте кешью, табаско можна замінити аджикою.
До сирного кулі іноді додають оливки і маслини. Їх люблять не всі, тому для великої компанії краще все-таки підібрати універсальне посипання з горіхів і зелені. Крекер беріть звичайний без домішок, адже сама по собі сирна закуска виходить досить солонуватою і з пікантною гостротою. Обов’язково спробуйте цю смакоту.
- Сир Козячий 250 гр.
- Вершковий сир 180 гр.
- Сир дорблю 100 гр.
- Масло вершкове 7 гр.
- Табаско ½ ч. л.
- Фініки 80 гр.
- Петрушка 1 ст. л.
- Арахіс 100 гр.
- Волоський горіх 130 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Цибуля зелена за смаком
- Вийміть за півгодини до готування сири і масло з холодильника. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
- Змішайте блендером дорблю, козячий і вершковий сир.
- Влийте 5 ложок розтопленого масла, табаско і сіль. Слідкуйте за консистенцією — маса повинна залишатися текстурною.
- Вимийте і просушіть фініки. Видаліть кісточки.
- Дрібно наріжте зелену цибулю, фініки. Додайте в сирну масу.
- Накрийте миску плівкою і на 15 хвилин поставте в холодильник.
- Потім викладіть сирну суміш по центру поліетилену і сформуйте кулю, піднімаючи плівку за 4 кута. Маса буде досить м’якою, але вже через 60 хвилин вона прийме потрібну форму.
- Приготуйте посипання: подрібнити в крихту смажений солоний арахіс і волоські горіхи, додайте ложку розтопленого масла і дрібку солі. Подрібніть петрушку.
- Рівномірно обваляйте сирну кулю в цій суміші. Подавайте до столу на великому блюді з улюбленими крекерами або хлібцями.
Зверніть увагу, що навколо сирної кулі повинно бути мінімум 3-4 ножика. Така незвичайна подача буде відмінною закускою для аперитиву. Сир легко намазується, чим викликає кулінарний захват у кожного спробував. Рекомендую приготувати до новорічних свят!