Сирна куля

сирна куля

Цей рецепт для тих, хто переситився одноманітністю і відкритий до нових оригінальних ідей. Для мене сирна куля в горіховій посипці – це про буйство кольорів і ароматів, про ідеальне переплетення смаку і консистенції. У такому блюді немає межі фантазії, адже всі складові легко замінні. Наприклад, не любите козячий сир-підійде овечий, не подобається арахіс — так додайте кешью, табаско можна замінити аджикою.

До сирного кулі іноді додають оливки і маслини. Їх люблять не всі, тому для великої компанії краще все-таки підібрати універсальне посипання з горіхів і зелені. Крекер беріть звичайний без домішок, адже сама по собі сирна закуска виходить досить солонуватою і з пікантною гостротою. Обов’язково спробуйте цю смакоту.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Вийміть за півгодини до готування сири і масло з холодильника. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
  • Змішайте блендером дорблю, козячий і вершковий сир.
  • Влийте 5 ложок розтопленого масла, табаско і сіль. Слідкуйте за консистенцією — маса повинна залишатися текстурною.
  • Вимийте і просушіть фініки. Видаліть кісточки.
  • Дрібно наріжте зелену цибулю, фініки. Додайте в сирну масу.
  • Накрийте миску плівкою і на 15 хвилин поставте в холодильник.
  • Потім викладіть сирну суміш по центру поліетилену і сформуйте кулю, піднімаючи плівку за 4 кута. Маса буде досить м’якою, але вже через 60 хвилин вона прийме потрібну форму.
  • Приготуйте посипання: подрібнити в крихту смажений солоний арахіс і волоські горіхи, додайте ложку розтопленого масла і дрібку солі. Подрібніть петрушку.
  • Рівномірно обваляйте сирну кулю в цій суміші. Подавайте до столу на великому блюді з улюбленими крекерами або хлібцями.

Зверніть увагу, що навколо сирної кулі повинно бути мінімум 3-4 ножика. Така незвичайна подача буде відмінною закускою для аперитиву. Сир легко намазується, чим викликає кулінарний захват у кожного спробував. Рекомендую приготувати до новорічних свят!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь